Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Dönmez Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Dönmez Açıklaması

Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Dönmez Açıklaması

"Borsa İstanbul'da şirketlere 2013 itibariyle borçlanma araçları ile birlikte 54,6 milyar lira kaynak sağlanmış durumda"

16.12.2013 10:20

Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Çetin Ali Dönmez "Borsa İstanbul'da şirketlere 2013 itibariyle borçlanma araçları ile birlikte 54,6 milyar lira kaynak sağlanmış durumda. Aslında bu rakamlar ülkemiz ölçeğine bakılınca küçük rakamlar" dedi.

Te-Mapol Polimer Plastik ve İnşaat San. Tic. AŞ hisselerin Borsa İstanbul'da işlem görmesi nedeniyle düzenlenen gong töreninde konuşan Dönmez, Te-Mapol Polimer Plastik firması ile Gelişen İşletmeler Piyasası'nda işlem görecek 9. şirketinin halka arz edildiğini söyledi. Bu halka arzın Borsa İstanbul için küçük bir halka arz olduğunu ancak şirket için büyük bir olay olduğunu belirten Dönmez, "Dolayısıyla şirketin Yönetim Kurulu Başkanı'nın heyecanını anlayabiliyorum. Onlar için çok büyük bir adım bu" yorumunu yaptı.

Dönmez, kendilerinin Borsa İstanbul olarak önemli misyonlarının sermaye ihtiyacı olan şirketlere ihtiyaç duydukları sermayeyi sağlamak olduğunu anımsatarak, "Bu şirket de özellikle plastik sektöründe büyümeyi isteyen bir şirket. İnşallah daha da büyüyecekler, gelen kaynakla yatırımlarını gerçekleştirecekler, varsa finansman problemleri, gelen kaynakla bunları halledecekler. Zaten halka açılmanın amacı bu değil mi?" diye konuştu.

-"Borsada işlem gören şirket sayısı 422'ye ulaştı"-

Bu yılki halka arzlar hakkında da bilgi veren Dönmez, bu halka arzın 19. halka arz olduğunu ve borsada işlem gören şirket sayısının da 422'ye ulaştığını kaydetti.

Borsa İstanbul 'da şirketlere 2013 itibariyle 4,6 milyar lira kaynak sağlandığını vurgulayan Dönmez, "Borçlanma araçları ile birlikte ise 54,6 milyar kaynak sağlanmış durumda. Aslında bu rakamlar ülkemiz ölçeğine bakılınca küçük rakamlar. Burada üyelerimize ayrıca iş düşüyor. Kaynak ihtiyacı olan şirketleri borsamıza getirmek en önemli misyonları olmalı" değerlendirmesinde bulundu.

-"Üreteceğimiz ürünlerin ithal edilen ürünler olması nedeniyle ülke ekonomisine ciddi katkılarda bulunmayı ön görüyoruz"

Te-Mapol Polimer Plastik ve İnşaat San. Tic. AŞ Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Samancı ise yaptığı konuşmada polimer plastik levha üretiminde uzmanlaşmış bir kuruluş olduklarını anlattı.

Firmalarının 2007 yılında kurulduğunu, henüz yolun başında olduklarını ve kat edecek daha çok yolları olduğunu söyleyen Samancı, halka arz ile birlikte büyüme yolunda çok önemli bir kaynağa kavuştuklarını belirtti.

Gelecek yıl ve 2015 yılında da yatırımlara devam edeceklerini dile getiren Samancı, yapacakları yatırımlar sayesinde üretecekleri ürünlerin, daha önce ithal edilen ürünler olması nedeniyle ülke ekonomisine ciddi katkılarda bulunacaklarını ön gördükleri de sözlerine ekledi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Dönmez Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement