Botan Çayında Boğulmalara Son - Son Dakika
Güncel

Botan Çayında Boğulmalara Son

Botan Çayında Boğulmalara Son

Siirt'te bulunan Botan Çayı'nda boğulmaları önlemek üzere kurulan erken uyarı sistemi devreye girdi.

10.06.2012 18:09

Siirt'te bulunan Botan Çayı'nda boğulmaları önlemek üzere kurulan erken uyarı sistemi devreye girdi. Sistem, Alkumru Barajı'ndan ani su bırakıldığında ışıklı ve sesli uyarı vererek suya girenleri uyarıyor.

Üç ayrı yerde kurulan uyarı sistemi Vali Musa Çolak, Vali Yardımcısı Mustafa Pala, DSİ 10. Bölge Müdür Yardımcısı Fırat Tutşi, Alkumru Barajı İşletme Müdürü Kasım Eren ve diğer yetkililerin katılımı ile denendi. Vali Musa Çolak Botan Çayı'na girmenin yasaklanmış olmasına rağmen vatandaşların serinlemek amacıyla bu yasağı çiğnediklerini söyledi. Çolak, "Vatandaşlar, çocuklar serinlemek amacıyla Botan Çayı'na giriyorlar. Normalde bu bölgede suya girmek yasaktır. Biz vatandaşlarımıza burada suya girmenin yasak olduğunu belirten levhalarla uyarıyoruz. Bu gün Alkumru Barajı ve DSİ yetkilileri ile birlikte kurduğumuz uyarı sistemini geliştirdik. Uyarı sistemini yerinde görmek üzere buraya geldik. Tekrar uyarıyorum Botan Çayı üzerinde plaj anlamında suya girme iznimiz yok. Buna rağmen girenler olursa baraj kapaklarının açılması ile birlikte uyarı yapacak sistemi kurduk. Vatandaşlarımıza hayati tehlikeye yol açmamaları için suya girmemelerini istiyorum. Bizim için insan hayatı çok önemli. Bu sistem Türkiye'de ilk defa burada kuruldu" dedi.

DSİ 10. Bölge Müdür Yardımcısı Tutşi ise sistem sayesinde vatandaşlara uyarılar yapıldığını söyledi. Tutşi, "Suyun bırakıldığı yer olan Alkumru Barajı'ndan yaklaşık 30 kilometre uzaklığa kadar olan bir alanda suya girecek olan vatandaşları uyaracak sesli ve ışıklı üç adet sistem kurduk. Su bırakılmadan önce buralarda yarım dakika süre ile çalan siren sistemi ve ışıklarla o esnada Botan Çayı'nda yüzmekte olan vatandaşları uyaracağız" diye konuştu. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Botan Çayında Boğulmalara Son - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement