Böyle Şehit Eşinin Eli Öpülmez Mi? - Son Dakika
Güncel

Böyle Şehit Eşinin Eli Öpülmez Mi?

Böyle Şehit Eşinin Eli Öpülmez Mi?

Binkılıç şehit eşi Lütfiye teyzenin eşine olan aşkı ve bu aşka vefası inanılmaz.

17.08.2013 13:38

İşte gerçek aşk ve vefa böyle olur. Lütfiye teyze eşi Kazım Kurtcan İle 1961 yılında 18 yaşında evlenir. Bir yıl sonra araya giren askerlik hizmeti nedeni ile ayrılmak zorunda kalırlar. 2 yıl askerde kalan eşinin terhisine 46 gün kala bir trafik kazasında Kazım Kurtcan askerde şehit olur. Böylece Lütfiye teyze henüz 21 yaşında iken dul kalır. Acısını yüreğine gömen Lütfiye teyzenin eşinin saygısına ve ona duyduğu sevgiye inanılmaz vefası başlar. Sonrasında kendisine değişik yıllarda gelen sayısız evlilik tekliflerini "ben şehit eşitim ve öyle kalacağım" diye reddeder.

Böylece 49 yıldır Lütfiye teyze şehit eşinin yasını tutar ve kendisi ile yaşadığı çok az hatıraları ile avutur durur. 49 yıldır kendisini Kaymakam Taşdan dışında ziyarete ne bir kaymakam, ne de bir komutan gelir.

-49 Yılda Kapısını Çalan İlk Kişi Kaymakam Taşdan Oldu

Kaymakam Taşdan alışkanlık haline getirdiği ve 25 yıllık kaymakamlık görevinde hiç ama hiç aksatmadığı dini bayramların ikinci günündeki şehit eş ve annelerinin elini öpme gezisi sırasında Çatalca'da göreve başlama sonrası ilk bayramda Lütfiye teyzeyi keşfeder ve her bayramda çatalcaya 50 km'lik mesafesi olan Binkılıç mahallesinde ziyaret eder elini öper, adeta ana oğul olurlar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Böyle Şehit Eşinin Eli Öpülmez Mi? - Son Dakika


Advertisement