Bozcaada Bayramda Tatilcilerin Akınına Uğradı - Son Dakika
Güncel

Bozcaada Bayramda Tatilcilerin Akınına Uğradı

Bozcaada Bayramda Tatilcilerin Akınına Uğradı

Çanakkale'nin Kuzey Ege'deki turizm cenneti Bozcaada, Ramazan Bayramı'nda tatilcilerin akınına uğradı.

09.08.2013 14:27

Çanakkale'nin Kuzey Ege'deki turizm cenneti Bozcaada, Ramazan Bayramı'nda tatilcilerin akınına uğradı. Binlerce araç Geyikli'den Bozcaada'ya taşınırken, adadaki tüm pansiyon ve oteller ile sahiller tatilcilerle dolup taştı.

Ramazan Bayramı tatilinin kısa oluşu nedeniyle başta İstanbullular olmak üzere birçok kişi güney sahilleri yerine Bozcaada'yı tercih etti. Bayram öncesi yapılan rezervasyonlarla adadaki tüm otel ve pansiyonlar doldu. Hafta başından itibaren ise tatilcilerin çileli Bozcada yolculuğu başladı. Özellikle arife günü Bozcaada'ya ulaşımın sağlandığı Geyikli feribot iskelesinde uzun araç kuyrukları oluştu. GESTAŞ, karşılıklı sefer yapan 2 feribotunu saatsiz çalıştırıp tatilcileri adaya ulaştırmak için çaba gösterdi.

İKİ GÜNDE 15 BİN YOLCU

GESTAŞ yetkililerinden alınan bilgiye göre arife günü bin araç, 5 bin yolcu ve bayramın birinci günü ise bin araç, 5 bin yolcu bayramın ikinci günü olan bugün ise öğlene kadar beş yüz araç ve 5 bin yolcunun Geyikli iskelesinden Bozcaada'ya taşındığı öğrenildi. Arefe gününden bu yana toplam 2 bin 500 araç ve 15 bin kişinin feribotlarla taşındığı Bozcaada'ya hafta başından buyana ise taşınan araç sayısı 5 bini buldu. Ada, tatilcilerle doldu taştı. Konaklama için yer bulamayanlar ise adaya günübirlik gelmek zorunda kaldı.

OTEL VE PANSİYONLARDA YER KALMADI

DP'li Bozcaada Belediye Başkanı Mustafa Mutay, adanın yatak kapasitesinin 2 bin 500 olduğunu yoğunluk nedeniyle tatilcilere açılan ev pansiyonlarla birlikte bu rakamın 3 bin 500'e ulaştığını söyledi. Başkan Mutay, bayram tatili için yapılan rezervasyonlar ile birlikte tüm konaklama tesislerinin dolduğunu ve adanın çok hareketli bir bayram geçirdiğini söyledi. Başkan Mutay, yoğunluğa rağmen alınan önlemler sayesinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını söyledi. Mutay, "Doğal güzelliklere sahip olması ve sakin bir tatil beldesi olması nedeniyle insanlar burayı tercih ediyor. Bozcaada son yıllarda turizmde büyük bir patlama yaşadı. Tabi bu da yıllarca bizim adaya yaptığımız hizmetler sayesinde oldu. Bu bayrama ada dolu. Yoğunluk var ama herhangi bir sıkıntı söz konusu değil" dedi.

SAHİLLER DOLUP TAŞTI

Bayram öncesinde adada başlayan yoğunluk bayramı ikinci günü de aynı hızla devam etti. Adada konaklama için yer olmadığını öğrenip günübirlik seyahat edenler, soluğu adanın bakir kalmış koylarında aldı. Tatilcilerin en çok rağbet gösterdiği yer ise Ayazma Plajı oldu. Temiz, berrak ve üşütecek kadar serin suyunun yanı sıra ince taneli ve altın sarısı kumsalıyla dünyanın en canlı plajları arasında yer alan Ayazma Plajı'nı tatilciler doldurdu. Kumsalın üzerinde bulunan 500 şemsiye, bin şezlong tatilcilere yetmedi. Birçok tatilci, yanında getirdiği şemsiyelerin gölgesinde kendini altın sarısı kumların üzerine bıraktı. Sıcaktan bunalan tatilciler, kendilerini tertemiz, berrak ve buz gibi suya bırakarak serinledi. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bozcaada Bayramda Tatilcilerin Akınına Uğradı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement