Bulgar Milletvekilinin Suriye Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Bulgar Milletvekilinin Suriye Ziyareti

Bulgar Milletvekilinin Suriye Ziyareti

Parlamentonun Bulgaristan Suriye Dostluk Grubu Başkanı Milletvekili Angelov’un Suriye ziyareti Bulgaristan’da tartışmaya yol açtı Dışişleri Bakanı Vigenin, Suriye iktidarı ile görüşen Angelov’un tavrınını eleştirdi, Angelov, ziyaretinin Bulgaristan Parlamentounu bağlamadığını öne sürdü.

20.01.2014 12:15

Bulgaristan- Suriye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Strahil Angelov'un Suriye'yi ziyaret etmesi ve Parlamento Başkanı Muhammed Cihad El Liham ile görüşmesi, Bulgaristan'da gerginliğe neden oldu.

İktidar ortaklarından Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) Milletvekili Angelov, 17 Ocak'ta başlayan 4 günlük ziyaretinin "özel olduğunu" ve Bulgar Parlamentosu'nu bağlamadığını öne sürerek, "Kendi hesabıma ve mesai dışında Suriye'ye gittim" dedi.

Suriye devlet lideri Beşşar Esed ile görüşmeyeceğini de ifade eden Angelov, Bulgar basınına yaptığı açıklamasında, " Sofya'daki üç sığınmacı kampına yaptığım ziyarette, orada gördüklerimden dolayı şok oldum. Bulgaristan, bu sorununu sığınmacıların geldiği ülkenin katkısı olmadan çözemez" dedi. Angelov ayrıca, Suriye'yi yöneten kim olursa olsun Bulgaristan'ın bu ülke ile ilişkilerini toparlamak zorunda olduğunu savundu.

AB Dışişleri Bakanları Toplantısı için Brüksel'de bulunan Vigenin, sosyal medyada yayınladığı yorumunda, Angelov'un Suriye'deki iktidarına tek taraflı verdiği desteğini "sorumsuz bir eylem" olarak nitelendirdi.

Bulgar Dışişleri Bakanı Vigenin, Parlamento Başkanı Mihail Mikov ve BSP Lideri Sergey Stanişev'den, Strahil Angelov'un yürüttüğü Bulgaristan–Suriye Dostluk Grubu Başkanlığından bir an önce alınması için girişimlerde bulunmalarını istedi.

Vigenin, "100 bin Suriyeli öldürülmüşken, milyonlarca sığınmacı ülkeyi terk ederken, Suriye ile dostluk, Esat ile dostlukla eş anlamlı olamaz" ifadesini kullandı. - Sofya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bulgar Milletvekilinin Suriye Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement