Bulgaristan'a Yağmur Yağdı, Edirne'de Nehirin Debisi Arttı - Son Dakika
Güncel

Bulgaristan'a Yağmur Yağdı, Edirne'de Nehirin Debisi Arttı

Bulgaristan\'a Yağmur Yağdı, Edirne\'de Nehirin Debisi Arttı

Bulgaristan'da geçen hafta sonu yağan sağanak yağmurun ardından Edirne'de Meriç Nehri'nin debisi arttı.

11.04.2013 15:22  Güncelleme: 15:36

Bulgaristan'ın Plovdiv bölgesinde geçen hafta sonu yağan sağanak yağmurun ardından sınır kenti Edirne'de Meriç Nehri'nin debisi 818 metreküp/saniyeye ulaştı. Bin 100 metreküp civarında taşkın alarmı verilen nehirlerdeki artışın bugün de süreceğini ifade eden DSİ 11'inci Bölge Müdürü Yunus Algın, "Henüz taşkın riski yok, Bulgaristan'daki yağışlar nedeniyle nehir debilerinde ciddi artış oldu. Bugünden sonra düşüş yaşanacağını düşünüyoruz" dedi.

Geçen Pazar günü Bulgaristan'ın Plovdiv bölgesindeki sağanak yağışların ardından Edirne'de nehirlerin su seviyeleri yükseldi. Devlet Su İşleri 11'nci Bölge Müdürlüğü verilerine göre önceki gün 700 metreküp/saniye seviyesinde olan Meriç Nehri'nin debisi bugün saat 10.00 sıralarında 818 seviyesine yükseldi. Bulgaristan topraklarındaki Ivoylovgrad istasyonu ölçümlerine göre, sabah 08.00'da 188 metreküp saniye olan Arda Nehri seviyesi saat 10.00'da 258'e yükseldi.

Taşkın riskinin bulunmadığını ifade eden DSİ 11'inci Bölge Müdürü Yunus Algın, artışın Bulgaristan'daki yağmur yağışlarından kaynaklandığını söyledi. Algın, "Bulgaristan'ın Plovdiv bölgesinde geçtiğimiz Pazar günü 60 kilogramlık bir yağış oldu. Ciddi ve oldukça kuvvetli sayılabilecek bir yağış bu. Buna bağlı olarak nehirlerimizde artış gözlendi. Bugün 850 metreküp/saniye seviyesine kadar artışın devam edeceğini daha sonra ise kademeli olarak düşüşe geçeceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Meteoroloji verilerine göre Edirne'de pazar gününe kadar hava parçalı bulutlu olacak. Pazar'dan sonra ise 2 gün boyunca sağanak yağış bekleniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bulgaristan'a Yağmur Yağdı, Edirne'de Nehirin Debisi Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement