Büro Emekçileri Sendikasından Zam Protestosu - Son Dakika
Güncel

Büro Emekçileri Sendikasından Zam Protestosu

Büro Emekçileri Sendikasından Zam Protestosu

Büro Emekçileri Sendikası üyesi bir grup, 2015 yılı bütçesinde kamu çalışanlarına ilk 6 ay için yüzde 3 zam öngörüldüğünü belirterek protesto gösterisi düzenledi.

10.12.2014 16:31  Güncelleme: 16:53

* Büro Emekçileri Sendikası üyesi bir grup, 2015 yılı bütçesinde kamu çalışanlarına ilk 6 ay için yüzde 3 zam öngörüldüğünü belirterek protesto gösterisi düzenledi. Grup daha sonra SGK İl Müdürlüğü önüne gelerek kılık kıyafet yönetmeliği protesto etmek için kravat yaktık.

Haber: Hasan YILDIRIM - Kamera: Özgür EREN/ İstanbul DHA

Beyoğlu Tünel'de saat 13.00' de bir araya gelen KESK- Büro Emekçileri Sendikası üyesi grup, 2015 bütçesinde ilk 6 ay için %3 zam öngörüldüğüne dikkat çekerek, "Bütçede adalet yoksa barış da yok kardeşim", "İnsanca yaşam, güvenceli iş, güvenli gelecek" yazılı pankart açtı. Grup daha sonra basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Salih Aksoy, "2015 yılı bütçesi de önceki bütçeler gibi, emekçi halkı yoksullaştıran, sermayeyi kayıran bütçedir. Vergi yükünü doğrudan ya da dolaylı olarak emekçi sınıf ve halkların omuzlarına yüklemektedir. Yağma ve talan bütçesidir. Çift haneye yaklaşmış enflasyon karşısında kamu emekçilerine, işçilere 2015 için yüzde 3'lük zam dayatılmaktadır. Bunun adı el koymadır, soygundur.13 Aralık 2014'te Ankara Sıhhiye Meydanı'nda miting düzenleyeceğiz" dedi.

KRAVAT YAKTILAR

Yapılan açıklamanın ardından grup Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İstanbul İl Müdürlüğü'nün önüne yürüdü. Grup SGK önünde kılık kıyafet uygulamasını protesto etti. Burada grup adına açıklama yapan Aziz Özkan, "Bugün burada 12 Eylül artığı tek tip kıyafet uygulamasının 'otoriterliğin' ve kapıkulu zihniyetinin sembolü olarak boynumuza takılan zincirden, yani kravattan ve kıyafet yasaklarına bir kez daha haykırıyoruz. Biz artık kravatımızı atıyor, serbest kılık kıyafet ve grev hakkımızı istiyoruz" diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından SGK İl Müdürlüğü önünde kravat yakan topluluk, olaysız dağıldı. Çevik kuvvet polisleri çevrede yoğun güvenlik önlemi aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Büro Emekçileri Sendikasından Zam Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement