Bursa-Birdal'a Kafa Atan Saldırgan:Beni Dövenlerden Şikayetçiyim - Son Dakika
Güncel

Bursa-Birdal'a Kafa Atan Saldırgan:Beni Dövenlerden Şikayetçiyim

Bursa-Birdal\'a Kafa Atan Saldırgan:Beni Dövenlerden Şikayetçiyim

Bursa'da Barış ve Demokrasi Partisi'nin Düzenlediği Mitinge Katılan Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal'a Kürsüde Kafa Atıp Yumrukla Vurduktan Sonra Linç Edilmek İstenen 26 Yaşındaki Bilgehan Şimşek Tedavi Gördüğü Hastaneden Taburcu Edilerek Adliyeye Getirildi. Kırmızı Bir Tişört Giyen ve Kelepçesiz Olarak Adliyeye Getirilen Bilgehan Şimşek Gazetecilerin "pişman Mısın" Sorusunu Yanıtsız Bıraktı. Şimşek Kendisini Dövenlerden Şikayetci Olduğunu Söyledi

17.09.2010 13:20

BURSA'da Barış ve Demokrasi Partisi'nin düzenlediği mitinge katılan Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal'a kürsüde kafa atıp yumrukla vurduktan sonra linç edilmek istenen 26 yaşındaki Bilgehan Şimşek tedavi gördüğü hastaneden taburcu edilerek adliyeye getirildi. Kırmızı bir tişört giyen ve kelepçesiz olarak adliyeye getirilen Bilgehan Şimşek gazetecilerin "pişman mısın" sorusunu yanıtsız bıraktı. Şimşek kendisini dövenlerden şikayetci olduğunu söyledi

Bursa'da 10 Eylül'de Gökdere Meydanı'nda düzenlediği mitinge katılan Marmara Üniversitesi Yüksek Lisans Öğrencisi Bilgehan Şimşek, platformda konuşma yapan Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal'a kafa atıp yumruk ile saldırdı. Daha sonra mitinge katılanlar tarafından linç edilmek istenen Bilgehan Şimşek, polis tarafından güçlükle kurtarılıp Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Saldırı sonrası aldığı darbeler ile iç kanaması geçiren ve küçük bir ameliyat olan Bilgehan Şimşek bu sabah taburcu edildi.

Hastaneden geniş güvenlik önlemleri altında Bursa Adliyesi'ne kelepçe takılmadan getirilen Bilgehan Şimşek, gazetecilerin "pişman mısın" sorusunu yanıtsız bıraktı.

Bilgehan Şimşek önce Cumhuriyet Savcısı Ferruh Gün'e ifade verdi. İfadesinde, "Herhangi bir örgüt üyesi değilim. Bu olayı tek başıma planladım. Planımı da ziyaret için geldiğim Bursa'da tek başıma uyguladım. Kimsenin etkisi altında değilim. Beni darp edenlerden de şikayetçiyim" dediği öğrenildi.

Şimşek, ifadesinin ardından "Görevli memuru görevinden dolayı kasten yaralamaö, "Halkın arasında korku ve panik oluşturmakö ve "Tehditö suçlarından tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa-Birdal'a Kafa Atan Saldırgan:Beni Dövenlerden Şikayetçiyim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement