Bursa Minik Efe, Çizdiği Resimlerle Ressamlara Taş Çıkartıyor - Son Dakika
Güncel

Bursa Minik Efe, Çizdiği Resimlerle Ressamlara Taş Çıkartıyor

Bursa'da henüz 7 yaşında olan Ömer Efe Tutar, çizmiş olduğu resimlerle görenleri şaşırtıyor.

02.05.2019 09:08

Bursa'da henüz 7 yaşında olan Ömer Efe Tutar, çizmiş olduğu resimlerle görenleri şaşırtıyor. Evde, okulda, misafirlikte, boş bulunduğu anlarda resim çizmeye başlayan Ömer Efe, Öğretmenim bana sınıfın küçük ressamı diyor dedi.

Henüz 7 yaşında olan ilkokul 1'inci sınıf öğrencisi Ömer Efe Tutar, bebeklik döneminde resime ilgi duymaya başladı. 1 yaşında eline kalem alarak karalama yapmaya başlayan Ömer Efe, zamanla hayvan resimleri çizmeye başladı. Ailesinin de desteğiyle resim çizmeye daha da yoğunlaşan Ömer Efe, resim kursuna katılmaya başladı. Okulda, evde, misafirlikte, boş vakit bulduğu her ortamda resim çizmeye başlayan Ömer Efe, özellikle hayvan resimlerine ilgi gösteriyor. Sosyal medya fenomeni Enes Batur'u sevdiği için portresini çizen Ömer Efe'ye öğretmenleri ise 'küçük ressam' yakıştırması yaptı.

'DİNOZOR ÇİZMEYİ SEVİYORUM'

Gördüğü her şeyi resme dökebileceğini söyleyen Ömer Efe, 1 yaşında resim çizmeye başladım. Komşuya gittiğimizde duvarlarına resim çiziyorum. Okulda arkadaşlarımı çiziyorum. Tenefüslerde arkadaşlarımın resimlerini çiziyorum. Dinozor çizmeyi seviyorum. Bir arkadaşımın tenefüse çıktığımız zaman resmini çizmeye başladım. Tenefüs bittiğinde resmini bitirmiştim. Nereye baksam oranın resmini çizebilirim. Enes Batur'u sevdiğim için onun resmini de çizdim. Bu resmi yapmam 2 gün sürdü dedi.

'SINIFIN KÜÇÜK RESSAMI'

Resim çizecek bir obje bulamadığı zaman ise ev eşyalarını çizdiğini belirten Ömer Efe, Evin duvarlarına da resim çiziyorum. Öğretmenim bana sınıfın küçük ressamı diyor. İlk zamanlar çöp adam yaparak resim çizmeye başladım. Daha sonra çöp dinozor çizdim. Boş zamanımda evdeki eşyaları çiziyorum. Yatak, televizyon dolabı, televizyon, koltuk, masa gibi eşyaları çizdim diye konuştu.

Küçük yaşta Ömer Efe'nin yeteneğini keşfeden resim kursu öğretmeni Adnan Çobanoğlu (22), Ömer Efe kursumuza geldiği zaman bazı çizimlerini gördüm. Annesi babası çizmiş olduğu resimleri gösterdi. Çok beğendim. Kendisinde bir ışık olduğunu gördüm. Kursa aldım ve çalışmalarımıza devam ettik. Yeteneğini birlikte çıkardık. Çok sağlam portre çalışmaları yapmaya başladı. Daha iyi çizimler yapmaya başladı. Boş zaman buldukça çizime yöneliyor. Misafirlikte, evde, okulda, hiç durmadan çizim yapma isteği duyuyor. Bunun onu ileride daha iyi yerlere taşıyacağına inanıyorum çünkü çok küçük yaşta çizim yapmaya başladı. Devam ederse ileride çok iyi yerlerde olacağına inanıyorum. Kendisine kalemi bıraktıramıyoruz ifadelerini kullandı.

Bursa Minik Efe, Çizdiği Resimlerle Ressamlara Taş Çıkartıyor
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa Minik Efe, Çizdiği Resimlerle Ressamlara Taş Çıkartıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement