Bursalı Avukatlardan Harçlar Kanunu'na Tepki - Son Dakika
Güncel

Bursalı Avukatlardan Harçlar Kanunu'na Tepki

Bursalı Avukatlardan Harçlar Kanunu\'na Tepki

'bursa Hukuk Dernekleri' adına açıklama yapan Avukat Cengiz Kocabey, Harçlar Kanunu'nda yapılacak değişikliklere tepki gösterdi.

07.04.2011 15:10

'bursa Hukuk Dernekleri' adına açıklama yapan Avukat Cengiz Kocabey, Harçlar Kanunu'nda yapılacak değişikliklere tepki gösterdi. Bursa Adliye Sarayı önünde, dernek üyesi meslektaşları ile basın açıklaması yapan Kocabey, "Kanun yasalaşırsa, paranız varsa yargılamayı uzatabilirsiniz. Paranız yoksa, sizin için adalet arayışı da orada biter. Ceza adaleti arayışı para karşılığı olmamalıdır" dedi.

Hükümetin yargıyı hızlandırma gerekçesiyle tasarı olarak getirdiği 'Yargı hizmetlerinin hızlandırılması amacıyla bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun'u TBMM'den geçip, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sunulduğunu dikkati çeken Bursa Hukuk Dernekleri adına açıklama yapan Avukat Cengiz Kocabey, harçlar kanununda değişiklik yapan 13'üncü maddesi, anayasaya aykırı bazı hükümler getirdiğini söyledi.

Hukuki Araştırmalar Derneği Bursa Şubesi, Ahenk Hukuk Derneği, Demokratik Hukukçular Derneği, Çağdaş Hukukçular Derneği Bursa Şubesi'ne kayıtlı avukatlar, harçlar kanununda yapılan değişiklikle, itiraz, istinaf ya da temyize başvurmak isteyen kişilerden maktu harç istemesine tepki gösterdi. Avukat Cengiz Kocabey, hükümetin yargıyı hızlandırma gerekçesiyle tasarı olarak getirdiği 'Yargı hizmetlerinin hızlandırılması amacıyla bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun'undaki harçlar kanununda değişiklik yapan 13'üncü maddesindeki b, f, g ve h bentleriyle ceza yargılaması sonucunda verilen hükme karşı itiraz, istinaf ya da temyiz kanun yollarından birine başvurmak isteyen kişilerin maktu harç ödemeleri istenmesinin yanlış olduğunu anlattı.

Harçlar Kanunu'nda yapılacak değişiklikle, bir kişinin mahkemesinde haksız yere hapis cezasına mahkum edilmesi sonucu sadece harç ödeyemeyeceği için kanun yoluna başvuramayacağını ve cezaevine girmek zorunda kalacağını belirten Kocabey, "Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den 13. maddenin b, f, g ve h bentlerinin yeniden görüşülmek üzere TBMM'ye gönderilmesini, bu yolla hatadan dönmesi için yüce Meclise bir şans daha vermesini istiyoruz" dedi. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursalı Avukatlardan Harçlar Kanunu'na Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement