Bursaspor Davasına Müştekilerin Müdahallik Talebi Tartışıldı - Son Dakika
Güncel

Bursaspor Davasına Müştekilerin Müdahallik Talebi Tartışıldı

Bursaspor Davasına Müştekilerin Müdahallik Talebi Tartışıldı

Bursaspor'daki mali soruşturması kapsamında aralarında Başkan İbrahim Yazıcı'nın da bulunduğu 35 sanığın yargılandığı davada müştekilerin müdahillik talebi tartışıldı.

04.04.2012 13:31

Bursaspor'daki mali soruşturması kapsamında aralarında Başkan İbrahim Yazıcı'nın da bulunduğu 35 sanığın yargılandığı davada müştekilerin müdahillik talebi tartışıldı. Sanık avuvakları müştekilerin suçtan zarar görmedikleri için davaya katılmaması gerektiğini ifade ederken, müştekilerden Sedat Topaloğlu ise, "Bursaspor'un hakkını savunacak olan kişiler huzurunuzda sanık. Biz Bursaspor için buradayız ve davaya müdahil olarak katılmak istiyoruz" dedi.

1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "özel ve resmi belgede sahtecilik, hizmet sebebiyle güveni kötüye kullanmak, gizliliği ihlal, zimmet ve suç işlemek için örgüt kurmak" suçlarına karıştıkları iddia edilen ve aralarında Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, İkinci Başkan Haluk Özkıyıcı, kulübün hukuk işleri sorumlusu avukat Öztürk Yazıcı ile eski ve yeni yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu toplam 35 sanığın yargılanmasına devam edildi. Bugünkü duruşmaya Başkan İbrahim Yazıcı ile birlikte Öztürk Yazıcı,

Jale Demir, Sema Çavuşoğlu, Hasan Saltan, Şentürk Turan, Selçuk Eren, Mustafa Yedikardeş, İrfan Koç, Recep Bölükbaşı, Necmettin Kocaman ve Mehmet Kara katıldı. Diğer 23 sanık ise gelmedi.

Duruşmada, stat yapımındaki yolsuzluk iddiaları ile alakalı şahit olarak dinlenen Muhittin İpek, "Ben stadın çim ve danışmanlık işlerini yapan firmanın şantiye sorumlusuydum. 550 bin lira karşılığında 200 kişi 70 gün boyunca dur durak bilmeden çalıştı. Bizimle birlikte herkes çalışmaların bu kadar kısa sürede bitmesine şaşırdı. Şu an yapılan işin 2011 yılı birim fiyatları bedeli 2 milyar 870 milyon liradır. Bursa Türkiye'nin en iyi stadıdır. Bunun karşılında alınan ücret normaldir" dedi.

Duruşmaya müşteki olarak katılan eski Bursaspor Kulübü başkanlarından ve Bursaspor Derneği üyesi Recep Günay söz almak isteyince, sanık avukatları müdaha etti. Avukatlar, müştekilerin suçtan zarar görmedikleri için davaya katılmasının söz konusu olmadığı belirtti. Bunun üzerine söz alan Sedat Topaloğlu buna karşı çıkarak, "Bursaspor'un hakkını savunacak olan başkan ve yöneticiler şu an huzurunuzda sanıktır. Biz Bursaspor için buradayız. Davaya müdahil olarak katılmak istiyoruz. Bizim bu hakkım elimden

alınmamalı" dedi.

Mahkeme, müştekilerin müdahillik talebine Bursaspor Kulübu Derneği'ne sorulduktan sonra karar verilmesine, ayrıca kulüp ve yöneticilere kesilen para cezalarının tahsilinde izlenen yolun Türkiye Futbol Federasyonu'ndan sorulmasına karar verdi. Dava eksiklerin giderilmesi için ertelendi.

Adliyeye Avukatı Özgür Alpaslan Sümer ile birlikte gelen Başkan İbrahim Yazıcı, çıkışta gazetecilere bir açıklama yapmadı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bursaspor Davasına Müştekilerin Müdahallik Talebi Tartışıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement