Büyükşehir’e Teşekkür - Son Dakika
Güncel

Büyükşehir’e Teşekkür

Büyükşehir’e Teşekkür

Bursa Büyükşehir Belediyesi, '1 Varil 1 Ağaç' Projesine Destek Vererek, Ankara Atatürk Orman Çiftliğine 63 Adet Fidan Dikilmesini Sağladı.

22.04.2011 19:40  Güncelleme: 19:41

Çevre ve Orman Bakanlığı ile PETDER, '1 Varil 1 Ağaç' projesine katkı sağlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne desteğinden dolayı teşekkür belgesi verdi.

Çevre ve Orman Bakanlığı ve 'Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği' gereği, atık motor yağı toplama organizasyonu konusunda bakanlık tarafından yetkilendirilen Petrol Sanayi Derneği İktisadi İşletmesi (PETDER), '1 Varil 1 Ağaç Projesi'ni geçen yıl başlattı. Proje, toplanan atık yağlar için fidan dikimini hedefliyor.

İmzalanan protokol çerçevesinde, 2010 yılında tüm kamu kurumlarından alınan atık yağlar için 15 bin adet fidan dikilen projeye Bursa Büyükşehir Belediyesi de 63 adet fidanla katkı koydu. Fidanlar, Ankara Atatürk Orman çiftliğinde tesis edilen ağaçlandırma sahasına Bursa Büyükşehir Belediyesi adıyla dikildi. Büyükşehir Belediyesi, bu desteğinden dolayı Çevre ve Orman Bakanlığı ile PETDER tarafından teşekkür belgesiyle ödüllendirildi.

Bursa'da çevreyi ve insan sağlığını koruma amacıyla faaliyetlerine devam ettiklerini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, teşekkür belgelerinin onur verdiğini ifade ederek atık yağ konusuna da titizlikle yaklaştıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi ile PETDER arasında her yıl imzalanan protokolle Büyükşehir Belediyesi atölyelerinden kaynaklanan atık yağların Bursa Çimento Fabrikası'nda enerji geri kazanımı amaçlı kullanıldığını da vurgulayan Başkan Altepe, "Bursa'da öncelikli konumuz, insan ve çevre sağlığıdır. Kentimizi sağlıklı bir geleceğe taşımak için sağlıklı bir şehir oluşturmalıyız.

Atık yağ konusuna çok dikkat ediyoruz" dedi. Başkan Altepe, atık yağın toprağa, suya, kanalizasyona ve çöpe dökülmemesi, herhangi bir petrol ürünü veya kimyasal ile karıştırılmaması, soba ve kazanlarda yakılmaması gerektiğini belirterek, atık yağların temiz, sağlam ve ağzı sıkı şekilde kapatılmış bir kap içinde lisanslı işletmelere teslim edilmesi ve çocuklardan uzak tutulması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Büyükşehir’e Teşekkür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement