Buzağılar Yem, Sahipleri Altın Kazandı - Son Dakika
Güncel

Buzağılar Yem, Sahipleri Altın Kazandı

Buzağılar Yem, Sahipleri Altın Kazandı

Adana'da, tarım fuarı kapsamında ''Buzağı güzellik yarışması'' düzenlendi Yarışmada dereceye giren buzağılara yem, sahiplerine ise altın ödülü verildi

07.11.2013 16:44

Bu yıl 7'ncisi gerçekleştirilen Tarım, Hayvacılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı kapsamında "Buzağı güzellik yarışması" düzenlendi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül, TÜYAP Fuar Alanı'nda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, hayvancılığın gelişmiş ülkelerde tarımsal ekonominin lokomotifi olduğunu söyledi.

Aygül, Türkiye'de hayvancılık sektöründe önemli gelişmeler olduğunu, sektörün daha da gelişmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Bu çalışmalar kapsamında çiftçiye destek sağlandığını anlatan Aygül, şunları kaydetti:

"Anaç koyun, keçi, arı, kırmızı et ve manda desteği dahil olmak üzere 2012 yılında 17 bin 838 çiftçimize 29 milyon 33 bin 852 lira destek ödemesi gerçekleştirilmiştir. Ayrıca İl Özel İdaresi'nden süt tankı alımı, hastalıklarla mücadele, kulak küpesi alımı, yem bitkisi tohumluğu alımı gibi pek çok konuda önemli destekler sağlanmıştır. Ülkemizde 2012 yılı sonu itibariyle toplam büyükbaş hayvan sayısı 14 milyon, koyun sayısı 27,4 milyon ve keçi sayısı 8,4 milyona çıkmıştır."

Konuşmaların ardından yapılan yarışmada, buzağı sahipleri, fuar alanına getirdikleri 1-3 aylık buzağıları juri ve izleyicilerin önünde gezdirdi. Podyumdan ayrılmak istemeyen bazı buzağılar ise sahipleri tarafından iplerinden çekilerek götürüldü.

Jüri üyeleri, buzağıların dış görünüşü, sahibiyle uyumluluğu, arkadan ve yandan bacak yapısı, arka kalça genişliği, gövde yapısı ve ayak tırnak yapısını dikkate alarak değerlendirme yaptı.

Özenle süslenen 15 buzağının görücüye çıktığı yarışmada, Hasan Ünal'ın "Semiha" adlı buzağısı birinci, Cem Karaaslan'ın "Nazlı" adlı buzağısı ikinci, Tatarlı Tarım'a ait "Dilan" isimli buzağı üçüncü, Mehmet Kahya'ya ait "Melike' isimli buzağı ise dördüncü oldu.

Yarışmada buzağıları dereceye giren çiftçilerden birinciye cumhuriyet, ikiciye yarım, üçüncü ve diğer katılımcılara çeyrek altın ödülü verildi. Yarışmada boy gösteren buzağılar ise yemle ödüllendirildi. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Buzağılar Yem, Sahipleri Altın Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement