Çanakkale'de Dünya Kadınlar Günü Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

Çanakkale\'de Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

Çanakkale'de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı.

08.03.2016 15:31

Çanakkale'de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Dünya Kadınlar Günü kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinlikle başladı. Atatürk Anıtı'na çelenkler sunuldu. Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, Baro Başkanı Bülent Şarlan, Çanakkale Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, kadın sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve değişim partilerin kadın üyeleri de etkinliğe katıldı. Saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Çanakkale Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevgi Uluşal, 8 Mart'ın kadınların toplumsal cinsiyet eşitliği için can verdikleri mücadelenin tarihi, simgesi olduğunu belirtti. Kadınların Cumhuriyet'in yolunu aydınlattığını, Atatürk'ün yaptığı reformlarla Türk kadınının seçme ve seçilme hakkı kazandığını hatırlatan Uluşal, şöyle konuştu:

"Dünyada ve ülkemizde yolumuz aydınlatan emek veren kadınları da minnetle anıyoruz. Dünya kadınlarına barışın kenti Çanakkale'den sesleniyoruz. Siz haklarınızı, eşitlik istersiniz. 8 Mart 1857 yılında can veren o kadınlar bugün sahip olduğumuz haklarımız ve kazanımlarımız için can verdi. Kadınlar tüm bunlar için 1857'den beri mücadelesini sürdürmektedir. Toplumsal yaşamda kadını desteklemek, kadın aleyhinde eşitsizlik tablosunu değiştirmek, farkındalık oluşturmak amacıyla bu seneki 8 Mart dünya kadınlar günü temamızda toplumsal cinsiyet eşitliğidir."

Çanakkale Kent Gönüllüleri grubu tarafından Çanakkale Belediyesi Pazaryerinde temizlik çalışmalarını gerçekleştiren Dudu Biçer, Çile Biçer, Seval Yavuz ve Emine Özcan'a kadınlar günü nedeniyle çiçek hediye edildi. Kutlamalar, Halk Bahçesi içinde bulunan Zübeyde Hanım Büstüne karanfil bırakılmasıyla sona erdi.

- Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de Dünya Kadınlar Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement