Çanakkale'nin 100. Yıl Hedefi Marka Şehir Olmak - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'nin 100. Yıl Hedefi Marka Şehir Olmak

Çanakkale\'nin 100. Yıl Hedefi Marka Şehir Olmak

Salih Yıldız, tarihinde ilk kez bir fuar organizasyonu gerçekleştiren Çanakkale'nin bir marka şehir olmayı hedeflediğini söyledi.

23.05.2013 08:28  Güncelleme: 09:02

Çanakkale Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇASİAD) Başkanı Salih Yıldız, tarihinde ilk kez bir fuar organizasyonu gerçekleştiren Çanakkale'nin turizm ve tarım ürünleri alanında ve üniversite kenti olarak bir marka şehir olmayı hedeflediğini söyledi.

Çanakkale kara ve deniz savaşlarının 100. yıldönümü kapsamında planlanan 2015 yılı etkinlikleri, Çanakkale'yi ticaret ve turizmin yanı sıra dünyada bir barış kenti olarak konumlandırmayı amaçlıyor.

Çanakkale Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇASİAD) Başkanı Salih Yıldız, Çanakkale'nin neden bir kongre ve fuar şehri olmadığı noktasından yola çıkarak EXPOTROİA 2013 Çanakkale Turizm ve Ticaret Fuarı'nı ÇASİAD ve Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde hayata geçirdiklerini belirterek "Dünyanın en eski kentlerinden biri olan Çanakkale'nin hem ticaretini geliştirmek hem de dünyaya tanıtımını yapmayı amaçlıyoruz. Fuara katılım beklentilerimizin çok üzerinde oldu. Türkiye'nin uluslararası alanda marka olmuş Çanakkale'de yerleşik tüm sanayi kuruluşları fuarda yer aldılar. Yabancı şirketlerle iş bağlantıları kurmak açısından da fuar önemli bir hizmet gördü" dedi.

YÜZÜNCÜ YIL TANITIM İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSAT

ÇASİAD Başkanı Yıldız, şimdi hedeflerinin Çanakkale deniz savaşlarının 100. yılına denk gelen 2015 fuarına hazırlandıklarını ifade ederek, "Dünyada kara deniz savaşlarının en önemlisinin gerçekleştiği Çanakkale artık barışın merkezi. EXPOTROİA Çanakkale Turizm ve Ticaret Fuarı'nın üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz 2015'te fuarımız çok daha uluslararası hale gelecek. Çanakkale'nin tanınırlığında 100.yıl önemli fırsatlar yaratacak" diye konuştu. Salih Yıldız EXPOTROİA 2013'ün 2015 yılı Çanakkale kara ve deniz savaşlarının 100. yılı olması nedeniyle yapılacak etkinliklerin ilki çerçevesinde planlandığını ifade ederek "100. yıldönümü anma etkinlikleri kapsamında Türkiye ve Avustralya arasındaki kültürel, sosyal ve ticari ilişkilerin güçlendirilmesi için çeşitli faaliyetlerin düzenlenmesi konusunda 2015 yılı hazırlıkları Çanakkale için büyük önem taşıyor. Amacımız bu fuarı uluslararası bir etkinlik haline dönüştürmek, gelenekselleştirmektir. 2015 yılında ortalama 10 bin civarında Anzak'ın Çanakkale'yi ziyaret etmesi bekleniyor" diye konuştu.

ÇANAKKALE'NİN GELECEĞİ PARLAK

Toplantıda bir konuşma yapan Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna da, fuarın hem Çanakkale'nin tanıtımı hem de ihracat potansiyelinin gelişim açısından büyük önem taşıdığını belirterek, "Şimdi fuarın ilkini gerçekleştirdik. Yakın bir gelecekte fuarın uluslararası hale gelmesi önemli. Çanakkale'nin geleceği parlak. Markalaşmaya ve tanıtıma daha fazla önem vermek gerekiyor" dedi. Vali Güngör Azim Tuna, halen kapalı durumda olan ve inşaatı süren Çanakkale Havaalanı'nın bu yılın sonunda yeniden faaliyete geçeceğini söyleyerek, "Havaalanı uluslararası uçuşlara ve büyük yolcu kapasiteli uçakların iniş ve kalkışına da uygun bir özellikte olacak" dedi.

KEŞFEDİLMEYE İHTİYACI YOK

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da konuşmasında Vali Güngör Azim Tuna'nın fuarın gerçekleşmesine büyük katkıda bulunduğunu ve yeni bir göreve atanması öncesinde fuarın açılışında bulunmasından mutluluk duyduklarını belirterek, "Çanakkale 485 bine yaklaşan il nüfusuyla birçok rengi içinde barındırıyor. İki ada üzerine kurulu coğrafyasıyla hem antik çağın hem de yakın çağın önemli bir şehri. 7 bin yıllık tarihi var. Tarihi ve turizm değerleriyle önemli bir potansiyel taşıyor. Çanakkale'nin keşfedilmeye ihtiyacı yok. Daha fazla tanıtıma ihtiyacı var. içinde Çanakkale'de faaliyet gösteren sanayi kuruluşları içinde Türkiye'nin ilk 500 hatta ilk 100 sanayi kuruluşu arasında yer alan şirketler var. Çanakkale'yi tanıtmak için hem yurtiçi hem de yurtdışı fuarlara katılıyoruz. Ama yerelde de tanıtıma ağırlık vermek durumundayız. Expotroia 2013 Çanakkale Turizm ve Ticaret Fuarı bu açıdan önemli" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çanakkale'nin 100. Yıl Hedefi Marka Şehir Olmak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement