Çanakkale: Yeni Zelandalıların Öyküsü - Son Dakika
Güncel

Çanakkale: Yeni Zelandalıların Öyküsü

Çanakkale: Yeni Zelandalıların Öyküsü

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Çanakkale Savaşı Dizisi'nin 12'nci kitabı raflardaki yerini aldı.

29.04.2015 16:36  Güncelleme: 16:37

Yeni Zelandalı tarihçi Christopher Pugsley'nin Çanakkale Savaşı'nı yüzüncü yıldönümünde Yeni Zelandalı askerlerin gözünden ele alan Çanakkale: Yeni Zelandalıların Öyküsü adlı eseri İş Bankası Kültür Yayınları etiketiyle tarihseverlerin beğenilerine sunuldu.

Pugsley'nin kitabı, Britanya İmparatorluğu tarafından dünyanın diğer ucundan buraya savaşmaya gönderilmiş Yeni Zelandalılar için bir dönüm noktası olan Çanakkale Savaşı'nı derinlemesine ele alıyor. Pugsley eserinde, o günkü gelişmelere ilişkin derin bilgisine başvurmak yerine öykünün anlatımını sefere katılanların sözlü ve yazılı ifadelerine bırakıyor ve Yeni Zelanda'nın ulus bilincine bu savaşla birlikte ulaştığını ortaya koyuyor.

Öykünün gidişatını kavramak için verilen gerekli bilgilerin dışında, muharebe taktikleri veya stratejileri hakkında bir eser olmayan Çanakkale: Yeni Zelandalıların Öyküsü, hikâyeleri ilk ağızdan asker mektupları, günlükler, diğer belge ve fotoğraflar eşliğinde aktarıyor.

Savaşın Yeni Zelandalılar açısından dökümünü yapan Çanakkale: Yeni Zelandalıların Öyküsü Çanakkale Savaşı'na ilgi duyanlar için referans bir yayın olacak. Türkçe'ye çevirisini Ülke Evrim Uysal'ın, editörlüğünü ise Osman Çakmakçı'nın üstlendiği kitap İş Bankası Kültür Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çanakkale: Yeni Zelandalıların Öyküsü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement