Çankırı'da TYP Kura Çekimi Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Çankırı'da TYP Kura Çekimi Yapıldı

Çankırı\'da TYP Kura Çekimi Yapıldı

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol doğrultusunda Çankırı´da bulunan okullarda görevlendirilecek 400 kadın için kura çekildi.

24.10.2013 08:55  Güncelleme: 08:54

Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol doğrultusunda Çankırı´da bulunan okullarda görevlendirilecek 400 kadın için kura çekimi yapıldı.

Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonu´nda gerçekleştirilen kura törenine Vali Vahdettin Özcan, İl Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Muzaffer Çamırcı, İş Kurumu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yöneticileri ile kuraya katılacak bayanlar katıldı.

Vali Vahdettin Özcan yaptığı konuşmada, geleceğin teminatı olan çocukları daha hijyenik ortamlarda yaşatmak için projeyi 4 yıldır sürdürdüklerini ifade ederek "Çocuklarımızın zamanının çoğu okullarda geçiyor. Bu nedenle temizlik önem arz ediyor. Bizde bundan dolayı ´Okullara Kadın Eli Değsin´ projesini hayta geçirdik" dedi. Kadınları üreten bireyler haline getirmek için pozitif ayrımcılık yaptıklarını söyleyen Özcan, "Projenin ilk kez uygulandığı 2010 yılında 35 kadın okullarda görev yaptı. Bugün ise 250 il merkezinde 150 de ilçelerde olmak üzere 400 kadınımız TYÇP kapsamında görev alacak. Kadınlarımızın toplumsal hayatın içerisinde olmaları için onlara önem veriyoruz" şeklinde konuştu. Katılımın yoğun olmasından çok memnun olduklarını vurgulayan Özcan, şöyle konuştu: "Okullar kapanana kadar 400 kadın görev yapacak. Projenin toplam maliyet 4 milyon 680 bin lira olacak. İl merkezinde bulunan okullarda 250 kadın görev yapacak. 250 kişilik iş için bin 208 kadın başvuruda bulundu. İlçelerde görev yapacak 150 kişi için ise 543 kadın başvuruda bulundu. Kurada çıkacak kadınlar 1 Kasım´da görevlerinin başında olacaklar. 400 kişilik işe bin 751 bayan başvurdu. Başvurunun yüksek olması bizi çok mutlu etti. Kadınlarımız artık çalışma hayatında olmak için mücadele ediyor. "Özcan başvuruda bulunan herkesin rahat olması gerektiği uyarısında bulunarak, "Kimseye ayrıcalık yapılmayacak. Benin yada bir başkasının burada kontenjanı yok. Herkesin ismi kuradan çıkacak. Çıkmayanlar üzülmesin, nasipte yokmuş demek ki" dedi.

Konuşmanın ardından Vali Vahdettin Özcan, Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek ve İş Kur İl Müdürü Muzaffer Çamırcı tarafından ilk kuralar çekildi.

Bazı kadınlar kura çekimine çocukları ile gelirken heyecanlı halleri dikkatlerden kaçmadı. Vali Özcan, kadınlara "Kazandığınız parayı kocalarınıza vermeyin kendi ihtiyaçlarınız için kullanın" uyarısında bulundu.

Kurada ismi çıkanlardan Ayşe Şahin ise iki çocuğunun üniversitede okuduğunu dile getirerek, ihtiyacı olduğunu ve çıktığı için çok mutlu olduğunu kaydetti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çankırı'da TYP Kura Çekimi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement