Çantasını Düşüren Engelli Çocuğa Yardım Edenlere Sürpriz - Son Dakika
Güncel

Çantasını Düşüren Engelli Çocuğa Yardım Edenlere Sürpriz

Çantasını Düşüren Engelli Çocuğa Yardım Edenlere Sürpriz

Sinop'ta tekerlekli sandalyesinden çantasını düşüren çocuğa yardım eden kişileri çocuklar alkışlayarak çevrelerini sardı.

13.06.2014 15:02  Güncelleme: 15:55

Sinop Spastik Çocuklar Derneği ve Cumhuriyet İlkokulu, "Engellilikle ilgili farkındalık oluşturmak" amacıyla öğrencilerle etkinlik düzenledi. Kentin farklı noktalarında senaryo gereği tekerlekli sandalyeden çantasını düşüren çocuk, duyarlı vatandaşların yardımını bekledi. Diğer çocuklar ise etrafa dağılarak olanları izledi. Kimi vatandaşlar tekerlekli sandalyedeki çocuğun yaşadığı zor durumun farkına varmazken, durumu fark ederek çantayı yerden alanlar ise sürprizle karşılaştı.

Çantayı yerden alarak tekerlekli sandalyedeki çocuğu vermesi üzerine, çevredeki çocuklar alkışlayarak duyarlı kişinin etrafını sarıp o kişiyi tebrik etti. Etkinlik gereği duyarlı kişilerden, ellerini boyaya batırıp hazırlanan pankarta el izlerini bırakmaları da istendi.

Engelli çocuğa yardım edenlerden Salih Mertoğlu, yaşadığı şaşkınlığı dile getirdi. Diğer duyarlı vatandaşlar da herkesin yapması gereken şeyi yaptıklarını söyledi.

Çocuklar daha sonra görme engellilerin yaşadıkları zorluklara dikkati çekmek için gözlerini bağlayarak sokakta yürüdü.

Sinop Spastik Çocuklar Derneği Başkanı Berrin Gürleyen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engellilerin toplumda daha rahat yaşayabilmesi için insanların bilinçlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Gürleyen, şöyle konuştu:

"Tekerlekli sandalyeyle bir çocuğumuz kaldırımda giderken elindeki çantasını düşürüyor. Çevredeki kişilerin bu duruma karşı duyarlılıklarını, farkındalıklarını yakından görmek istedik. Yaptığımız gözlemde yanından gelenler ve geçenler oldu. Duyarlı vatandaşlarımız olayı gördüğü anda hemen çantayı yerden alarak çocuğumuza verdi. Olayı gizli izleyen diğer çocuklarımız hemen ortaya çıkarak duyarlı vatandaşımızı alkışlayarak engellilerle ilgili çeşitli slogan atıyorlar."

Etkinlikte görme engellilerin sorunlarına da dikkati çektiklerini belirten Gürleyen, "Çocuklarımızın gözlerini bir bantla bağlayarak, yanlarında kendilerine refakat eden başka çocuklarla caddelerde yürüyerek görme engellilerin zorluklarını yakından hissettirmeyi amaçladık. Burada temsili olarak görme engellinin yanında refakat eden birisi olmasına rağmen yaşadıkları zorlukları gördüler." dedi. - Sinop

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çantasını Düşüren Engelli Çocuğa Yardım Edenlere Sürpriz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement