Çatalca Belediyesi'nden Bir Dizi Açılış Gerçekleşti - Son Dakika
Güncel

Çatalca Belediyesi'nden Bir Dizi Açılış Gerçekleşti

Çatalca Belediyesi\'nden Bir Dizi Açılış Gerçekleşti

1912 – 1913 yıllarında yaşanan Balkan Savaşları'nda Çatalca direnişi ile birlikte düşman orduları geri püskürtülmüştü.

04.11.2013 12:28

1912 – 1913 yıllarında yaşanan Balkan Savaşları'nda Çatalca direnişi ile birlikte düşman orduları geri püskürtülmüştü. İstanbul önünde son kale görevi gören Çatalca'da 17 Kasım günü Balkan Savaşlarındaki Çatalca direnişini sembolize eden bir Balkan Anıtı açılacak. Balkan Anıtı ile beraber Ulusal Egemenlik Parkı ve yap işlet devret modeli ile ilçeye kazandırılacak Atatürk Spor Kompleksi'nin de birinci etabının açılışı yapılacak.

ÇATALCA'DA MÜCADELE EDEN ŞEHİT VE GAZİLERİN ANISINA

Çatalca Belediyesi ilçeye yenilikler kazandırmaya devam ediyor. Bunlardan bir tanesi büyük göçlerin ve yıkımların yaşandığı Balkan Savaşları'nı sembolize eden bir anıt. Anadolu'nun dört bir yanından gelen redif birlikler ile birlikte Çatalca'da düşmana karşı koyan Türk ordusu bu direniş ile birlikte büyük bir hızla ilerleyen düşman ordusunu geri püskürterek İstanbul'un düşmesini engellemişti. Düşman ordularına Çatalca'da karşı koyan şehit ve gazilerin anısını yaşatacak olan Balkan Anıtı için çalışmalar son hızıyla devam ediyor.

ANITI KILIÇDAROĞLU DA İNCELEDİ

Çatalca'nın girişinde, Şair Necmettin Halil Onan Bulvarı ile Çatalca – İstanbul yolu kesişiminde yer alacak olan anıt; 29 Mayıs – 2 Haziran 2013 tarihleri arasında CNR/Expo Fuar Merkezi'nde gerçekleşen Sosyal Demokrat Belediyelerden Kentine Güvenen Kentler Buluşması'nda görücüye çıkmış, katılımcıların da dikkatini çekmişti. Anıtı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da incelemiş ve Başkan Cem Kara'dan anıt ile ilgili bilgiler almıştı.

ULUSAL EGEMENLİK PARKINDA BÜYÜK DÜZENLEME

Çatalca'da açılacak Balkan Anıtı ile birlikte düzenlemesi yapılan Ulusal Egemenlik Parkı'nın da açılışı aynı gün yapılacak. Çatalca Belediyesi tarafından yeni bir görünüme kavuşturulan Ferhatpaşa Mahallesi Ulusal Egemenlik Parkı'nda da ciddi bir düzenlemeye gidilerek, park yepyeni bir hale büründü. Yeni bir oyun parkının da inşa edildiği parkta toplamda 2.995 m²lik alan yeniden düzenlendi ve 1.650 m²lik alana da çim çalışması yapıldı. Ayrıca engelliler için de düzenlemeler yapılarak, park engelli vatandaşların daha rahat kullanabileceği bir alan haline getirildi.

YAP – İŞLET – DEVRET MODELİ İLK KEZ UYGULANACAK

17 Kasım 2013 günü yapılacak açılışlarda bir de Atatürk Spor Kompleksi var. Çatalca Belediyesi tarafından yap – işlet – devret modeli ile Çatalca'ya kazandırılan spor kompleksinin birinci etabı aynı gün açılıyor. 1985 yılında onaylanan Çatalca Uygulama İmar Planında yeşil alanda kalan Kaleiçi Mahallesi 605 ada 3 parselde bulunan alan, 08 Kasım 2010 tarihinde onaylanan 1/1000 ölçekli Çatalca Merkez ve Yakın Çevresi Revizyon Uygulama İmar Planında spor tesisi alanı olarak planlandı. Çatalca Belediyesi de yap – işlet – devret modelini ilk kez hayata geçirerek, bu alanı 10 yıl süreli olmak üzere açık teklif usulü spor merkezi yapımı karşılığı kiralama ihalesine verdi. Atatürk Spor Kompleksi'nde 2 adet halı saha, bir adet tenis kortu, bir adet ana bina bir adet de ek hizmet binası yer alacak. Ana bina içerisinde çocuk oyun alanı, bale-dans salonu, fitness salonu, bistro, 700 kişilik konferans seminer düğün salonu, masaj salonu, masaj salonu, buhar ve sauna odası bulunmaktadır. Spor kompleksinin ikinci etabı olan tenis kortu ve ana bina çalışmaları tüm hızıyla devam etmekte olup, birinci etap projesinde yer alan 2 adet halı saha ve soyunma, giyinme ve duş ile içinde bilardo masalarının bulunduğu kafeterya bulunan ek hizmet binası tamamlanmıştır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çatalca Belediyesi'nden Bir Dizi Açılış Gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement