Cazın Duayeni Neşet Ruacan'a Onur Ödülü - Son Dakika
Güncel

Cazın Duayeni Neşet Ruacan'a Onur Ödülü

Cazın Duayeni Neşet Ruacan\'a Onur Ödülü

Gözaçan Kültür ve Sanat Merkezi'nde 29 Nisan Pazartesi günü saat 20.00'de "Cazın Renkleri Konseri ve Neşet Ruacan Ödül Töreni" gerçekleştirilecek.

25.04.2013 14:08

Doğuş Üniversitesi Gelişim Orkestra ve Korosu, müziğin farklı renklerini sahneye taşıyacak bir konser ve yine dev bir isme ödül töreni ile İstanbullu müzikseverlerin karşısında olacak.

Törende, Türkiye'de caz müziğin duayen isimlerinden, usta müzisyen Neşet Ruacan'a Doğuş Üniversitesi Onur Ödülü takdim edilecek. Gecede; Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, popüler müzik ve tabii ki caz müziğin sevilen eserleri seslendirilecek.

Konser, tüm müzikseverlerin katılımına açık.

Neşet Ruacan Hakkında

1948 İstanbul doğumlu Neşet Ruacan, müzik hayatına 10 yaşında, klasik gitar eğitimiyle başladı. 1960'lı yıllarda elektrik gitar çalmaya başlayan Ruacan, sonraki dönemde caz gitara olan ilgisini keşfederek caz teori dersleri almak üzere İngiltere'ye ve Amerika'ya gitti. Leeds College of Music, Berklee College of Music ve Brooklyn School of Music gibi önde gelen okullarda öğretim gören Ruacan, dünya çapında tanınmış sanatçılarla birlikte caz müzisyeni ve stüdyo gitaristi olarak yüzlerce stüdyo kaydına imza attı. Sanatçı 1985'te katıldığı ve 1996'dan itibaren şefliğini yürüttüğü TRT İstanbul Radyosu Caz Orkestrası'ndan emekli oldu. Ruacan, geçen yıl gerçekleştirilen 19. İstanbul Caz Festivali'nde "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Cazın Duayeni Neşet Ruacan'a Onur Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement