CHP'li Onur: Bir Taraf Barış Derken Diğeri Çatışırsa Barış Olmaz - Son Dakika
Güncel

CHP'li Onur: Bir Taraf Barış Derken Diğeri Çatışırsa Barış Olmaz

CHP\'li Onur: Bir Taraf Barış Derken Diğeri Çatışırsa Barış Olmaz

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, terör sorunun çözümü ile ilgili İmralı'da Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmeler için herkesin fedekarlıkta bulunması gerektiğini söyledi.

09.01.2013 16:28

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, terör sorunun çözümü ile ilgili İmralı'da Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmeler için herkesin fedekarlıkta bulunması gerektiğini söyledi. Onur, "Eğer bir taraf barış derken, öbür taraf çatışmaya devam ederse, böyle bir barış olmaz. Barış dendiği anda bütün silahlarınızı bırakırsınız, barışın 'b'si öyle başlar" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, uçurumun dibinde cesedi bulunan öğretmen Esin Güneş davasını izlemek için geldiği Siirt'te, terör sorununun çözümü ve PKK'nın silahsızlanması amacıyla başlayan süreci değerlendirdi. Türkiye'nin 780 bin kilometrekaresindeki herkesin vatandaş olduğunu söyleyen Onur, "Dileriz ki iktidar partisi bu işi politize etmeden, istismar etmeden uzatılan eli alır. Barış için atılan her adımda olmamız gerektiğini düşünüyorum. Çünkü ben şuna inanıyorum, bu 780 bin kilometrekaredeki 75 milyon insan hepsi bizim vatandaşımız. Bizim vatandaş seçme lüksümüz yok. Herkesi bu topluma entegre edip barış içerisinde yaşatmak için her şeyi yapmalıyız. Zaten barışı desteklemek anormal bir şey değil. Tabii ki, barışı destekleyeceğiz, savaşı mı destekleyelim? İnsanların daha fazla ölmelerini mi destekleyeceğiz ?" dedi.

"BARIŞ İÇİN ÇATIŞMALARIN BİTMESİ LAZIM"

Milletvekili Onur, barış sürecinin devamı ve barışın sağlanması amacıyla ilk önce çatışmaların bitmesi gerektiğine dikkat çekip, "Bu işin bütün taraflarının bir kere barışı öne almaları lazım. Çatışmaların da bitmesi lazım. Bu yönde özellikle bölgedeki siyasi liderlerin, çok etkili olduğunu düşünüyorum. Bölgedeki siyasi liderlerin, çatışmaları bitirici yönde tavır takınmaları lazım. Bölgedeki siyasi kanaat önderlerinin de kim olduğunu siz daha iyi biliyorsunuz, benim söylememe gerek yok. Eğer bir taraf 'barış' der, öbür taraf çatışmaya devam ederse, böyle bir barış olmaz. Herkes barış dendiği anda bütün silahlarınızı bırakırsınız, barışın 'b'si öyle başlar. O yüzden bir taraf 'barış' der, öbür taraf çatışırsa, iş baştan sakat başlar. Hiçbir şey elde edemeyiz ve daha kötü sonuçlara gideriz. Dileriz ki herkes barışı içinde hisseder, demokratik, barışçıl bir topluma doğru hep birlikte gideriz" diye konuştu.

"BU İŞ MECLİS'TE ÇÖZÜLECEK BİR İŞTİR"

BDP lideri Selahattin Demirtaş'ı açıklamalarını kastederek, "Önce İmralı, şimdi de Kandil" dendiğini söyleyen Onur, şöyle devam etti:

"Ama bu konuda ben meclisteki 4 partinin uzlaşmasının, yerele çok büyük bir yansıma sağlayacağını düşünüyorum. Çeşitli kişiler, çeşitli açıklamalar yapıyor. Ama sonuç olarak bu iş mecliste çözülebilecek bir şey. Bu iş meclisteki siyasi partilerin bir araya gelip, barış için bir yol haritası oluşturmasıyla çözülebilecek bir iştir. Daha sonra nasıl bir yol haritası bulunur, kimler ne görüşmeler yapıyor, onları bilemeyiz. Esas itibariyle eğer barış diye başlıyorsak, bunun artık silahı, çatışması olmaz. Herkes barış için fedakarlığını yapacak. Herkesin kendi barışı diye bir şey yoktur. Barış dediğin tek şeydir. Yani barış bana göre böyledir, sana göre şöyledir, benle görüşülmezse barış olmaz, seninle görüşülmezse barış olmaz, herkes ileri doğru bir adım atacak, karşısındakinin kendine gelmesini beklemeyecek." - Siirt

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Onur: Bir Taraf Barış Derken Diğeri Çatışırsa Barış Olmaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement