CHP'li Şimşek'ten, 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansına Sorular - Son Dakika
Güncel

CHP'li Şimşek'ten, 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansına Sorular

CHP\'li Şimşek\'ten, 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansına Sorular

CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nda Yolsuzluk Yapıldığını İddia Etti.

05.01.2011 18:42

CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nda yolsuzluk yapıldığını iddia etti.

Şimşek: "Kültür Başkenti Ajansı, Deniz Feneri davasında soruşturması süren isimlerden kime, İBB Kültür A.Ş. üzerinden 17 Ağustos 2010 tarihinde ne kadar para ödedi? Kültür A.Ş. üzerinden bu isme başka ödeme yapıldı mı? Bu isimlerin şirketleri Kültür A.Ş.'den ihale aldı mı?"

"Ramazan etkinlikleri adı altında referandumdan hemen önce ajans üzerinden bazı belediyelere 10 milyon TL'ye yakın para aktarıldı mı, aktarılmadı mı? Bu belediyelerin içerisinde CHP'li belediye var mı, yok mu?"

"İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, Ajans projeleri kapsamında yapılan 'Ramazan İstanbul' projesi için 8 milyon 667 bin 583 TL bütçe desteği verdi"

"Ajansın açıklanmış bütçeleri var, gösteriyorlar tamam lafım yok. Kardeşim girdi belli de, parayı nereye harcadın o belli mi?"

"Deniz Feneri bile bunun yanında masum kalır. Hiç değilse, gidip orada milleti kandırıp, elinden parayı alıyordu. Burada ise milletin vergisinden alınan paraların nereye gittiği belli değil. Daha büyük rezalet"

CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nda yolsuzluk ve usulsüzlük olduğu iddiasıyla basın toplantısı düzenledi. 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nda yolsuzluk yapıldığı iddiasına ilişkin daha önce bir toplantı düzenlediğini hatırlatarak, "O toplantıdan sonra Sayın Ajans Sekreteri bizimle ilgili bir tazminat davası açacağını söyledi. 100 milyar TL'lik bir tazminat davası açacaklarını söyledi. Ben 100 milyarlık değil, rica ediyorum 500 milyarlık dava açsın. Rica ediyorum Cumhuriyet savcılarını göreve davet ediyorum" dedi.

BU, DENİZ FENERİ'Nİ FALAN GEÇMİŞ BİR HADİSEDİR

2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Avdagiç'e yönelik "Aynı kararla, aynı proje için farklı bütçe rakamlarıyla mükerrer karar alındı mı, alınmadı mı?" soruyu soran Şimşek, şunları söyledi: "Şekip Bey diyor ki, 'Bülent Akarcalı ile ilgili sözü edilen 300 bin TL'lik müzik akademisi projesi ajansın kayıtlarında yok', açıklama öyle. İsmet Sıral Yaratıcı Müzik Stüdyosu projesini kim yaptı? Argos Kültür Sanat Tanıtım Organizasyon A.Ş. Peki Argos'ta kim var? Bülent Akarcalı. Bülent Akarcalı kim? 2009 yerel seçimlerinde AKP Çankaya Belediye Başkan Adayı. Kayıtlarımızda yok dediğiniz İsmet Sıral Yaratıcı Müzik Stüdyosu projesi için ajans tarafından Argos Kültür A.Ş.'ye 2010 Haziran ayında avans olarak 215 bin TL ödendi mi? Bu Deniz Feneri'ni falan geçmiş bir hadisedir. Bunun içerisine girecek savcılara Allah kolaylık versin. 'Eşzamanlılık-Karşıtlık-Koşutlu' projesi daha önce Çetin Güzelhan tarafından ajansa sunuldu. O arada proje, Numan Güzey'in başkanı olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi'ne geçti. Bu dairenin projesi olarak ajansa sunuldu. Sayın Güzelhan, İBB Kültür Müdür Yardımcısı ile yaptığı görüşmeden sonra proje sahibinin ajanstan istediği bütçe desteğine eklemek üzere 150 bin Euro'luk bir bütçenin daha 'yerel basın ve tanıtım için' 657 bin 999 Euro'luk bütçeye eklenmesi istenmiş midir?"

RAMAZAN ETKİNLİKLERİ İÇİN BAZI BELEDİYELERE 10 MİLYON TL'YE YAKIN PARA MI AKTARILDI?

Şimşek, ajans yetkililerine, "Kültür Başkenti Ajansı, Deniz Feneri davasında soruşturması süren isimlerden kime, İBB Kültür A.Ş. üzerinden 17 Ağustos 2010 tarihinde ne kadar para ödedi? Kültür A.Ş. üzerinden bu isme başka ödeme yapıldı mı? Bu isimlerin şirketleri Kültür A.Ş.'den ihale aldı mı?" sorusunu yönelterek, "Böyle bir kepazelik yaşanmamıştır. Ramazan etkinlikleri adı altında referandumdan hemen önce ajans üzerinden bazı belediyelere 10 milyon TL'ye yakın para aktarıldı mı, aktarılmadı mı? diye soruyorum. Bu belediyelerin içerisinde CHP'li belediye var mı, yok mu? Eğer belediyelere aktarıldıysa, bir neden CHP'li belediye yok? İki referandum öncesi 10 milyon TL'yi belediyelere aktarmanın gerekçesi neydi? Neydi biliyor musunuz? Belediyeler, kültürel etkinlik adın altında film yaptırıyorlar. Biraz da 'evet' iftarları verdiriyorlar. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, Ajans projeleri kapsamında yapılan 'Ramazan İstanbul' projesi için 8 milyon 667 bin 583 TL bütçe desteği verdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Fatih, Üsküdar, Beyoğlu, Eyüp, Sancaktepe belediyeleriyle ortaklaşa gerçekleştirilen proje kapsamında düzenlenen etkinlikler için ajansın, İBB Kültür A.Ş. ve film projeleri için bazı şirketlere, 2010 Ağustos ve Eylül ayının ilk ve ikinci haftası yaptığı yüksek tutarlı ödemeler var. Yine ajansın bütçe desteği verdiği çeşitli film projeleri için yapılan yüklü ödemeler de aynı tarihlere denk geliyor mu? Bu nasıl bir tesadüftür?" diye konuştu.

Ajans yetkililerinin kendisine yönelik dava açmalarını beklediğini söyleyen Şimşek, "Yoksa suç duyurusunda bulunacağım. Ajansın açıklanmış bütçeleri var, gösteriyorlar tamam lafım yok. Kardeşim girdi belli de, parayı nereye harcadın o belli mi? Eğer açık, şeffaf bir yapı içindeyseniz, girdiyi gösterdiğiniz gibi kime ne kadar, ne iş verdiniz onu da göstermek zorundasınız. Deniz Feneri bile bunun yanında masum kalır. Hiç değilse, gidip orada milleti kandırıp, elinden parayı alıyordu. Burada ise milletin vergisinden alınan paraların nereye gittiği belli değil. Daha büyük rezalet" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Şimşek'ten, 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansına Sorular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement