CHP Siirt'te Belediye Başkan Adayı Olmadan Seçime Girecek - Son Dakika
Güncel

CHP Siirt'te Belediye Başkan Adayı Olmadan Seçime Girecek

CHP Siirt\'te Belediye Başkan Adayı Olmadan Seçime Girecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Siirt'te Galip Çakmak'ın Belediye Başkan Adaylığından çekilmesiyle ilgili, "Seçime bir hafta kala istifa etmesini iyi niyet eksikliği olarak görüyoruz.

22.03.2014 13:07

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Siirt'te Galip Çakmak'ın Belediye Başkan Adaylığından çekilmesiyle ilgili, "Seçime bir hafta kala istifa etmesini iyi niyet eksikliği olarak görüyoruz. Doğru bir iş olmadı" dedi.

CHP'nin Siirt'ten Belediye Başkan Adaylığına gösterdiği Galip Çakmak adaylıktan çekildiğini açıkladı. Çakmak, gerekçe olarak, Siirt ziyareti sırasında CHP PM üyesi Dursun Bulut'un BDP için oy istediğini öne sürerek, bu durumun kendilerini rencide etmesini gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Çakmak'ın adaylıktan çekilmesini ANKA'ya değerlendirdi. Günaydın, Çakmak'ın daha önce bazı rahatsızlıklarının olduğunu söylediğini ancak istifa gerekçesinin doğruyu yansıtmadığını belirtti. Günaydın, "Seçime bir hafta kala istifa etmesini iyi niyet eksikliği olarak görüyoruz. Doğru bir iş olmadı" dedi.

Çakmak'ın istifasıyla CHP, 30 Mart'ta Siirt'te belediye başkan adayı olmadan seçime girecek. Günaydın, "Mevzuat uyarınca yeni bir aday belirleme durumumuz yok. CHP Siirt'te seçime, belediye meclis ve il genel meclisi üyesi adaylarıyla girecek" dedi.

-PM ÜYESİ BULUT: "CHP'YE OY VERMEZSENİZ SAKIN AKP'YE VERMEYİN, DEDİM"-

CHP PM Üyesi Dursun Bulut da, Çakmak'ın açıklamalarını reddetti. Bulut ANKA'ya, "Benim kesinlikle öyle bir ifadem yok. Ben, halka açık bir toplantıda, "Eğer bu seçimde şu ve ya bu şekilde CHP'ye oy vermezseniz, sakın AKP'ye oy vermeyin' dedim. Bunu "BDP'ye oy verin' olarak yansıtıldı. Çakmak, aynı gün istifa etse bir anlam vereceğim, ancak 10 gün sonra istifa etmesi kasıtlı görüyorum. Bu kasıtlı bir şekilde provoke edildi" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP Siirt'te Belediye Başkan Adayı Olmadan Seçime Girecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement