Çiftlikköy Belediyesi, Kavarna'yı Kardeş Şehirlikten Çıkardı - Son Dakika
Güncel

Çiftlikköy Belediyesi, Kavarna'yı Kardeş Şehirlikten Çıkardı

Çiftlikköy Belediyesi, Kavarna\'yı Kardeş Şehirlikten Çıkardı

Yalova'nın Çiftlikköy Belediyesi, Ermeni soykırımını tanıyan Kavarna'yı kardeş şehirleri arasından çıkardı.

04.09.2014 12:49  Güncelleme: 13:01

Yalova'nın Çiftlikköy Belediyesi, Ermeni soykırımını tanıyan Kavarna'yı kardeş şehirleri arasından çıkardı.

Çiftlikköy Belediye Meclisi'nin eylül ayı ilk iki oturumu yapıldı. Elektrik enerjisi tasarruf cihazlarının alımı konusundaki teklif oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Ali Murat Silpagar, yeni mevzuata göre önümüzdeki dönemden itibaren elektrik aydınlatmalarının belediyelerin uhdesine verileceğini belirterek, yeni cihazlar sayesinde ilçede enerjiden yüzde 30 tasarruf edileceğini kaydetti. Silpagar, su depolarında bulunan eski motorların da aşırı enerji sar ettiğini, bunların da enerji tasarruflu hale getirileceğini belirtti.

Çiftlikköy Belediye Meclisi, aldığı kararla Bulgaristan'ın Kavarna şehri ile kardeş şehir ilişkisini sona erdirdi. Başkan Silpagar, "Kavarna Belediyesi'nin Ermeni ve Bulgar soykırımını tanıdığı yönünde Dışişleri Bakanlığı bizi bilgilendirdi. Bizim de buna sessiz kalmamamız gerekiyordu. Durumu arz ettiler. Bizim de gereğini yapmamız lazım. Kardeş şehir protokolünün iptaliyle ilgili konuyu oylarınıza sunuyorum" diye konuştu.

Kardeş şehir anlaşmasının iptali oybirliğiyle karar kabul edilirken, Çiçekçilik OSB Müteşebbis Heyeti'ne 1 asil ve 3 yedek üye seçildi. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çiftlikköy Belediyesi, Kavarna'yı Kardeş Şehirlikten Çıkardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement