Cihaner, Denizli'den Aday Oldu - Son Dakika
Güncel

Cihaner, Denizli'den Aday Oldu

Cihaner, Denizli\'den Aday Oldu

İlhan Cihaner'in ikinci sıradan kontenjan adayı gösterilmesine izin veren YSK kararına büyük tepki

16.04.2011 19:10  Güncelleme: 10:16

CHP'nin Denizli'deki milletvekili aday listesinde İlhan Cihaner'in ikinci sıradan kontenjan adayı gösterilmesiyle sıralamada bir basamak aşağı düşen milletvekili adayları YSK kararına büyük tepki gösterdi.

YSK kararıyla daha önce ikinci sıradan üçüncü sıraya düşen kadın aday Melike Basmacı Kayhan, YSK'nın kararını doğru bulmadığını belirterek, "Partimiz ön seçimde çıkan sonucu değiştirmedi. Buna yapılan itirazı YSK değerlendirdi ve benim ikinci sıradan kontenjan adayı olarak gösterilmemi de kabul etmedi. Aday arkadaşlarla yaptığımız itiraz da oy çokluğuyla reddedildi. YSK'nın kararını doğru bulmuyorum. İlhan Cihaner, genel merkezimizin takdiridir, ülkemizin yetiştirdiği değerlerden biridir. Hayırlı olsun" dedi.

En sert tepkiyi ise üçüncü sıradan dördüncü sıraya inen Denizli Barosu eski Başkanı Adil Demir gösterdi. Demir, YSK'nin demokrasiyi katlettiğini belirterek, "YSK'nın kararı hukuka uygun bir karar değildir. Zorlamayla alınmış bir karardır. YSK demokrasiyi genişleten değil daraltan bir karar almıştır. Demokrasiyi katletmiştir. Ben de hukukçuyum. Bu karar önceki uygulamalarla çelişen bir karardır. Melike Basmacı Kayhan ve Kazım Arslan'la birlikte yaptığımız itirazı da oy çokluğuyla reddetmiştir. İlhan Cihaner'in adaylığı hayırlı olsun. Partimizin adayıdır. CHP karara itiraz ederek YSK kararına katılmadığını göstermiştir. Bundan sonra daha çok çalışarak birinci parti olacağız" diye konuştu.

YSK kararıyla dördüncü sıradan beşinci sıraya düşen avukat Kazım Arslan ise, YSK kararının Denizli'ye yapılmış büyük bir haksızlık olduğunu söyledi. Denizli'de CHP'nin daha önce de kontenjan adaylarla şansızlık yaşadığını vurgulayan Arslan, "Bu kararla ön seçimin yaralanması beni üzmüştür. Denizli'yi de üzecektir. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük iller varken Denizli gibi illerde kontenjan kullanılması yanlışlık olmuştur" diyerek tepkisini dile getirdi. Sıralaması düşen üç aday da YSK'ya itiraz için gittikleri Ankara'dan üzgün olarak Denizli'ye dönmek üzere yola çıktı.

ONB - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cihaner, Denizli'den Aday Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement