Çocuklara Oyuncak Alırken Seçici Davranın - Son Dakika
Güncel

Çocuklara Oyuncak Alırken Seçici Davranın

Çocuklara Oyuncak Alırken Seçici Davranın

Zeka ve Akıl Oyunları mağaza sahibi, eğitimci ve pedagog Ali Arı, anne ve babaların oyuncak seçiminde dikkat edecekleri hususlar hakkında önemli değerlendirmelerde ve tavsiyelerde bulundu.

08.12.2015 10:25

Zeka ve Akıl Oyunları mağaza sahibi, eğitimci ve pedagog Ali Arı, anne ve babaların oyuncak seçiminde dikkat edecekleri hususlar hakkında önemli değerlendirmelerde ve tavsiyelerde bulundu.

Atatürk Caddesinde bulunan dükkanında eğitici oyunların tanıtımını yapan Ali Arı, çocukların en büyük zenginlik olduğunu söyledi. Anne ve babaların çocuklarının büyümesinde bir çok şeye dikkat ettiğini anlatan Arı, "Anne ve babalar, çocukların yediği yemeklerin vitamin değerlerinden tutun, giydiği kıyafetlerin pamuklu oluşuna kadar hemen hemen her konuda titiz davranıyorlar. Ancak aynı anne babanın oyuncak seçiminde o kadar titiz davranmadığını görebiliyoruz. Marketten domates alırken bile özenle seçen ebeveynler, oyuncak alırken kendi kararlarını vermek yerine, tamamen çocukların beğeni ve isteklerine bırakarak halk tabiriyle 'çocuklarını avutuyor' ve sorun da burada başlıyor. Çocuklar yaradılışı gereği oynamayı, eğlenmeyi çok seviyorlar. Dolayısıyla oyuncak algısı da tamamen eğlenme odaklı. Biz büyükler ise çocukların eğlenmesiyle birlikte birçok eğitimi de alabilmesi için çaba göstermeliyiz" dedi.

"BU OYUNLARIN BİRÇOĞU NE YAZIK Kİ TANINMIYOR"

Çocukların eğlenerek öğrenmesi için akıl ve zeka oyunlarının önemli bir yere sahip olduğundan bahseden Arı, "Örneğin, erkek çocuk için araba imgesi bir eğlencedir. Gidip bir araba aldığınızda sadece eğlendirmiş olursunuz. Ama onun yerine örneğin araba yapabileceği bir lego alsak hem kendi arabasını kendisi yapmış olur, hem de motor becerileri gelişirken eğlenir veya Road Block diye bir araba oyunumuz var. Araba yerine bu oyunu alsak stratejik planlama, şekil - zemin ilişkisi, mantık - muhakeme gelişimi gibi birçok kazanımı çocuklarımıza verebiliriz. Özellikle ithal ürünlerde o kadar çok eğitici yanı yüksek olup aynı zamanda çocukların keyif alarak oynayacağı oyunlar var ki. Kentimizde ve Türkiye'de ne yazık ki bu oyunların birçoğu tanınmıyor. İsteyen ebeveynler aliariakademi.com sayfasına girerek oyunları tanıyabilir, sipariş verebilirler ya da Atatürk caddesindeki Zeka ve Akıl Oyunları mağazamıza gelerek oyunları canlı canlı görüp, dokunabilirler. Nasıl oynandığını yetkililerden öğrenip çocuklarına uygulatabilirler" şeklinde konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çocuklara Oyuncak Alırken Seçici Davranın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement