Çocuktan Al Haberi - Son Dakika
Güncel

Çocuktan Al Haberi

Çocuktan Al Haberi

Ordu'da günlük yayın yapan yerel bir gazete, dağıtıcı çocuk tarafından eski dönemlerde olduğu gibi 'yazıyor yazıyor' denilerek satılıyor.

22.06.2013 13:34

Ordu'da günlük yayın yapan yerel bir gazete, dağıtıcı çocuk tarafından eski dönemlerde olduğu gibi 'yazıyor yazıyor' denilerek satılıyor.

Bir dönem çocukların mahalle aralarında sabahın ilk saatlerinde 'yazıyor yazıyor" diyerek gazete satması Ordu'da yeniden yaşanıyor. Okulların yaz tatiline girmesi ile Ordu Afiş Gazetesi'ni ziyaret eden Uğur Hazmaçebi isimli çocuk, gazetenin imtiyaz sahibi İsmet Duman'a, eski filmler de gazete dağıtan çocuklar gördüğünü kendisinin de bu işi yapmak istediğini söyledi. Duman, çocuğun isteğini kırmayarak işe aldı.

DUMAN: "FAYDASI OLACAĞINI DÜŞÜNDÜK"

İmtiyaz sahibi İsmet Duman, vatandaşların yerel gazeteye ilgisini artırmak için güzel bir şey olduğunu söylerken, "Eskiden insanlar özlem duydukları bir takım günleri hatırlamak için 'eskiden' kelimesini kullanırlar. Buda eski hatırlamak yerel gazeteyi Ordu'da satışını biraz daha yükseltmek gayesi ile okurların yerel gazeteye biraz daha yönlendirmek anlamında çok büyük faydası olacağını düşündük. Böyle bir talepte bulundu bizden, bizimde hoşumuza gitti. Ses getireceğini düşünüyoruz. İnsanlar böyle şeylerden hoşlanır. Bizim içinde değişiklik olur diye düşündük. Uğur'un sattığı gazeteden hiçbir talebimiz yok. Satıyor, kendi harçlığını çıkartıyor. Farklı bir şey oldu. İnsanlar buna çok daha farklı bakıyorlar" dedi.

Ordu sokaklarında 'yazıyor yazıyor' diye gazete haberlerini sıralayan Uğur Hamzaçebi, vatandaşlar tarafından da büyük ilgi görüyor.

YÜKSEL: "ÇOK DUYGULANDIK"

Gazete alan vatandaşlar ise, hem duygulandıklarını, hem de mutlu olduklarını ifade etti. Serkan Yüksel isimli vatandaş, "Çok memnun olduk aslında gazete satarken sokağın başında. Eskiden bunlar varmış bizde televizyonlardan görüyorduk. Şimdi böyle bir şey olması bizi biraz duygulandırdı, sevindirdi de. Biz bunun devamını diliyoruz. Hoşumuza gitti doğrusu" diye konuştu.

HAMZAÇEBİ: "FİLMLERDE GAZETE SATAN ÇOCUKLARI GÖRDÜM"

Afiş Gazetesi'ni vatandaşlara götüren Uğur Hamzaçebi ise, "Ben Türk filmlerinde gazete satan çocukları görüyordum. Ben de afiş gazetesine gittim. Böyle bir işi yapabilir miyim, dedim. Yapabilirsin, dediler. Ben de şimdi yaz boyunca okullar açılana kadar çalışacağım. Çok mutluyum" ifadelerini kullandı. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çocuktan Al Haberi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement