Coşkulu Bir Törenle Mezun Oldular - Son Dakika
Güncel

Coşkulu Bir Törenle Mezun Oldular

Coşkulu Bir Törenle Mezun Oldular

Oruçreis ESGEV öğrencileri, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu'nun da katıldığı coşkulu bir törenle eğitim-öğretim yılını noktaladı.

22.05.2014 15:53  Güncelleme: 15:48

Öğrencilerin sosyal ve zihinsel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla kurulan Esenler Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi (ESGEV)'nin Oruçreis Mahallesi'nde hizmet veren şubesi, coşkulu bir törenle eğitim – öğretim yılını noktaladı. Esenler Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleşen mezuniyet törenine; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Polat, Belediye Başkan Danışmanı Abdullah Aksu, Esenler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Feyzullah Sert ile öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

İstiklâl Marşı'nın okunması ve saygı duruşunun ardından başlayan programda öğrenciler, hazırladıkları gösterileri davetliler için sergilediler. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda, öğrenciler ilahiler okudular, renkli gösteriler sundular.

AMAÇ YENİ MEKÂNLAR ÜRETMEK

Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "ESGEV'lerimizde çocuklarımızı ahlâklı, erdemli bir şekilde yetiştirmeye ve bu toprağın değerlerini öğretmeye çalışıyoruz" dedi. ESGEV'lerde 20 bin çocuğun eğitim gördüğünü hatırlatan Göksu, "Biz bu hizmetleri büyütüp geliştireceğiz. İstiyoruz ki, bizim çocuklarımız gelişmiş sayılan ilçelerdeki çocukların imkânlarından mahrum kalmasın. Gönlümüzün arzu ettiği şey, binalar arasında sıkışmış bilgi evleri değil, her türlü kültürü ve bilgiyi yayabileceğimiz mekânlar üretmek istiyoruz. Biz imkânsızlıklar arasında imkân üretmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

ASKERİ BÖLGEYİ İSTİYORUZ

Yıl sonu itibariyle askeri bölgeyi Esenler'e tahsis etmek istediklerini söyleyen Göksu, "Bununla ilgili büyük bir uğraşımız var. Çocuklara park, oyun oynayacak alan lâzım. Burası tahsis edildiği takdirde çok önemli projeler hayata geçecek" dedi. Göksu konuşmasının sonunda velilere, "Çocuklarımızı bu şehri, bu toprağı, bu ülkeyi seven, bu topraklara ihanet etmeyecek çocuklar olarak yetiştirmemiz gerekiyor" tavsiyesinde bulundu.

DİPLOMALARINA KAVUŞTULAR

Göksu'nun konuşmasının ardından program, yıl boyunca ESGEV'lerde yapılan faaliyetlerin anlatıldığı sinevizyon gösterimiyle devam etti. Öğrenciler, oynadıkları skeçlerle, okudukları şiirlerle, söyledikleri şarkılarla ve yaptıkları çeşitli gösterilerle programa renk kattılar. Yoğun geçen bir yılın ardından diplomalarına kavuşan öğrenciler, sevinçlerini aileleriyle ve arkadaşlarıyla paylaştı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Coşkulu Bir Törenle Mezun Oldular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement