Çözüm Süreci Komisyonu Başkanı Bostancı Muş'ta Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Çözüm Süreci Komisyonu Başkanı Bostancı Muş'ta Açıklaması

Çözüm Süreci Komisyonu Başkanı Bostancı Muş\'ta Açıklaması

"Başbakanımızın Diyarbakır gezisini seçim yatırımı olarak nitelendirenler, bilmelidir ki demokrasi zaten halka yapılan bir yatırımdır" "Çözüm süreci artık insanların, 'yeter, kan dökülmesin' ...

15.11.2013 13:34

Toplumsal Barış Yollarının Araştırılması ve Çözüm Sürecinin Değerlendirilmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu Başkanı Naci Bostancı, "Başbakanımızın Diyarbakır gezisini seçim yatırımı olarak nitelendirenler, bilmelidir ki demokrasi zaten halka yapılan bir yatırımdır" dedi.

Muş Alparslan Üniversitesinin (MŞÜ) davetlisi olarak Muş'a gelen Çözüm Süreci Komisyonu Başkanı ve AK Parti Amasya Milletvekili Bostancı,  "Türkiye Buluşmaları" etkinliği kapsamında düzenlenen "Çözüm Süreci" konulu konferansa katıldı.

Bostancı, konferans öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, çözüm sürecinin bir yıldan bu yana kan akmadan devam ettiğini, süreçten de herkesin memnun olduğunu belirtti.

Süreçten en çok memnun olanların, terör nedeniyle hayatını kaybetmiş insanların yakınları olduğunu vurgulayan Bostancı, "Temennimiz insanların yaralarını kapatacak olan sürecin nihayete ermesi ve bundan sonra kan dökülmemesidir" diye konuştu.

Bostancı, problemin çözümü konusunda ülkede yaşanan dönüşümün görüldüğüne değinerek, şöyle konuştu:

"Esasen demokratikleşme dediğimiz bu süreç, çözümünde bağlamına yerleştirileceği bir süreçtir. Demokrasi halk ile milleti bütünleştirmektir. Devletin milletinden, milletin devletine geçmektir. Herkesin kafasına göre bir millet tanımı olabilir ama millet gerçekliktir, bu ülkede yaşayan insanlardır. Bir gerçek var, bir arada yaşıyoruz, bir arada yaşamanın yolunu bulmak zorundayız. Çözüm süreci artık insanların, 'yeter, kan dökülmesin' dediği bir noktada ve aynı zamanda Türkiye'nin demokratikleşme süreci içerisine girmiş olduğu bir olgunluğun neticesi olarak teşekkül etti. Elbette burada siyasi akıl ve mihmandarlık çok önemlidir. Türkiye'nin yaşadığı dönüşümle bu siyasi mihmandarlık çözüm sürecinin önünü açmıştır. Bundan sonraki süreçte peyderpey dönüşümler sağlanacaktır. Bize düşen sukunetle bu meselelere yaklaşmaktır."

Çözüm sürecine herkesin sahip çıkması gerektiğini anlatan Bostancı, sürece İstanbul ve İzmir'deki ile Diyarbakır ve Muş'taki insanların da katkı sağlaması ve sürecin ilerlemesi için çaba göstermesi gerektiğini dile getirdi.

-Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır ziyareti

Bostancı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hafta sonu yapacağı Diyarbakır ziyarete ilişkin, şunları kaydetti:

"Başbakanımızın Diyarbakır gezisini seçim yatırımı olarak nitelendirenler bilmelidir ki demokrasi zaten halka yapılan bir yatırımdır. Halkı dinlemeden, halkın isteklerini bilmeden halka yönelik yatırım da yapılmaz. Bir başka konu ise bugün Suriye'de yaşanan savaştan etkilenen Kürtler de bizim kardeşlerimizdir. Kuzey Irak'ta bulunan Kürtler de bizim kardeşlerimizdir. Irak Bölgesel Kürt Yönetimi ile Türkiye'nin oldukça iyi ilişkileri bulunmaktadır. Bizim oradaki bir yönetimin başkanı ile görüşmemiz kadar doğal bir şey olamaz." - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çözüm Süreci Komisyonu Başkanı Bostancı Muş'ta Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement