Bir Türk Cumhurbaşkanı İlk Kez Uganda'da! Erdoğan, Top Atışlarıyla Karşılandı - Son Dakika
Güncel

Bir Türk Cumhurbaşkanı İlk Kez Uganda'da! Erdoğan, Top Atışlarıyla Karşılandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret düzenlediği Uganda'da top atışlarıyla karşılandı.

01.06.2016 11:04  Güncelleme: 12:05

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir Türk cumhurbaşkanının ilk kez resmi ziyaret düzenlediği Uganda'da top atışlarıyla karşılandı.

RESMİ TÖRENLE KARŞILANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunduğu Uganda'nın başkenti Kampala'ya geldi. Erdoğan, Uganda Cumhurbaşkanı Yoweri Museveni tarafından resmi törenle karşılandı.


TOP ATIŞLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda top atışlarıyla gerçekleştirilen törende iki ülke marşlarının okunmasının ardından karşılama kıtasını selamladı. Erdoğan ve Museveni daha sonra ikili görüşmeye geçti.


İMZA TÖRENİNE KATILACAK

Heyetler arası görüşmeye başkanlık edecek olan Erdoğan ve Museveni anlaşmaların imzalanma törenine katılacak. Erdoğan, Ugandalı mevkidaşı ile gerçekleştireceği ortak basın toplantısının ardından adına verilen yemeğe katılacak.


FAHRİ DOKTORA ALACAK

Erdoğan'a Makarere Üniversitesi tarafından fahri doktora tevdi edilecek. Cumhurbaşkanı daha sonra Türkiye-Uganda İş Forumu'na katılacak.


ÜLKE İÇ SAVAŞLA BOĞUŞUYOR

Nil'in doğduğu göller bölgesinin en şirin ülkesi olarak bilinen Uganda'nın başına bela bir örgütü var; 24 yıldır merkezi hükümete karşı savaşan Tanrının Direniş Ordusu...

Joseph Kony'nin liderlik yaptığı örgüt, bugüne kadar 200 binden fazla insanın ölümüne, yüz binlercesinin yaralanmasına ve 2 milyondan fazla kişinin de evlerini terk etmesine neden oldu.

İsyancı grubun lideri Joseph Kony, savaş suçu işlediği gerekçesiyle Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından aranıyor.

Ülkede 2006'da RDO ile hükümet arasında yapılan barış anlaşmasına rağmen, Kony'ye bağlı güçler komşu ülkelerde şiddet eylemlerini sürdürüyor.

Bir Türk Cumhurbaşkanı İlk Kez Uganda\'da! Erdoğan, Top Atışlarıyla Karşılandı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bir Türk Cumhurbaşkanı İlk Kez Uganda'da! Erdoğan, Top Atışlarıyla Karşılandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement