Cumhurbaşkanı Eroğlu, Akson ve Gamep'i Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Akson ve Gamep'i Ziyaret Etti

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Akson ve Gamep\'i Ziyaret Etti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) ile Gaziantep Medya Platformu'nu (GAMEP) ziyaret etti.
Çeşitli ziyaretler ve temaslar için Gaziantep'te bulunan KKTC Cumhurbaşkanı...

23.11.2013 19:55

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) ile Gaziantep Medya Platformu'nu (GAMEP) ziyaret etti.

Çeşitli ziyaretler ve temaslar için Gaziantep'te bulunan KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği ile Gaziantep Medya Platformu'nu ziyaret etti. Eroğlu, KKTC'nin son durumu ve ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu. Gaziantep Medya Platformu ve Anadolu Aslanları İşadamları Derneği'nin davetlisi olarak Gaziantep'e geldiğini ifade eden Eroğlu, "Gaziantep'ten; bizim işadamlarımızın, sanayicilerimizin alacağı dersler vardır. Kuracakları işbirliği imkanları vardır. Bu işbirliğinin kurulması da ancak karşılıklı ziyaretlerle ve diyaloglarla mümkündür. Ben yıllardan beri KKTC'ye yatırımcı gelmesi ve KKTC'ye yatırımcı gelmesi yönünde uğraş verme görevini üstlenmiş bir kişiyim. Cumhurbaşkanlığı görevim boyunca hep bu anlayış ve arayış içinde hareket ettim" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti ekonomisinin güçlenmesiyle beraber KKTC'nin de ekonomik gelişmeler sağlamasını temenni eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, "Türkiye'deki gelişmelerden bizim ülkemizin de nasibini almasını istiyoruz. Biz her zaman KKTC'nin ekonomisini güçlendirme düşüncesiyle icraatlar yaptık. İmkanlar nispetinde ve ambargolar altında yaşamanın sıkıntısı içerisinde bu gelişmeleri yapmaya çalıştık. Çok şükür düşündüğümüz noktada olmamakla birlikte 1974'ten bu güne kat edilen mesafe oldukça fazladır" diye konuştu.

KKTC'nin yatırım açısından elverişli şartlar taşıdığını belirten Eroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"KKTC, aslında sorunlu bir ülke değil. Tanınmamış olmanın sıkıntılarını söylemeye gerek yok. O sorunları maalesef yaşıyoruz. Tanınmamış olmaktan ziyade ambargolar, maalesef medeni dünyanın bize uyguladığı ambargoların sıkıntısını yaşıyoruz. Yoksa KKTC bir gerçektir. Hudutları, toprağı, hükümeti, meclisi ve yargı organları ile bir ülkede olması gereken bütün organlara sahip bir devlet gerçeği ortadadır. Ama ambargoların olması, dışa açılmamızı engellemekte ve maalesef olayları başlatanlar Avrupa Birliği içerisinde Birleşmiş Milletler'in üyesi pozisyonunda. Biz ise sadece can güvenliği, o topraklarda insanca yaşamak için mukavemet eden insanlar olarak ambargolar altındayız."

Rumlarla yaşanan sorunlara da değinen KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, sorunun barışçıl yollarla çözülmesi yönünde hareket ettiklerine vurgu yaparak şunları söyledi:

"KKTC anlaşmadan yanaydı. Bugün de öyle ama bu anlaşma beklentisinin çok uzun sürmemesi gerekir. Bugüne kadar çıkan anlaşma metinlerini kabul etmiş bir halkız ve bir an önce de Rumların 2 önemli anlaşmayı, 2 genel sekreterin hazırladığı anlaşma metinlerini reddetmiş olmasına rağmen bugün halen biz son bir şansımız daha vardır, oturalım, konuşalım 3-5 ay içerisinde bu işi bitirelim diye müzakere masasına oturmaya hazırlanıyoruz. Rumlar müzakere masasına gelirse ben inanıyorum ki KKTC'de var olan gerçekler dikkate alındığı takdirde müzakere safhasında KKTC'de bir çözüme varmak mümkündür diye düşünüyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde, önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde müzakere masasında oturup Kıbrıs sorununu çözeriz diye düşünüyorum. Kıbrıs'ta var olan gerçekler vardır. Eğer bu gerçekleri göz ardı ederseniz bir anlaşmaya varmanız mümkün değil. Ama bugün Güney Kıbrıs'ta gerçek şu ki dini, dili, kültürüyle iki ayrı halk vardır. Dünyada sadece Türkiye bizi tanısa da bir devletimiz vardır. Güneyde de bir devlet vardır. Demek ki bu iki gerçeği göz ardı etmemek lazım. İkincisi geçmişte yaşananlar vardır. Yaşananlardan da dersler çıkararak, geçmişte yaşadıklarımızı tekrar haklımıza yaşatmamak anlayışı içerisinde olmalıyız. Böyle olursa Kıbrıs'ta yaşayabilir kalıcı bir anlaşmaya varmak mümkündür. Bunu sağlayana kadar da ekonomik seferberliği istediğimiz sonuca ulaştırıncaya kadar çalışmak en temel hedefimizdir. Bu noktada güçlü Türkiye'den ve Türkiye'nin deneyimli, tecrübeli işadamlarından ve müteşebbislerinden de yararlanmak bizim en safi beklentimizdir."

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Genel Başkanı Mustafa Koca, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hayri Ünal ve Gaziantep Medya Platformu Başkanı Nazmi Özkoyuncu; KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'u ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Ziyaret hediyeleşme ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Eroğlu, Akson ve Gamep'i Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement