D-Marin, Farr 40 yelkenli yarışlarını Zadar'a getiriyor - Son Dakika
Güncel

D-Marin, Farr 40 yelkenli yarışlarını Zadar'a getiriyor

D-Marin, Farr 40 yelkenli yarışlarını Zadar\'a getiriyor

Dünyanın en prestijli yelken yarışlarından olan Farr 40 Regatta, 21-24 Eylül tarihleri arasında D-Marin Farr 40 Zadar Yelkenli Yarışları adı ile Zadar'da gerçekleştirilecek.

29.08.2016 11:05  Güncelleme: 11:07

D-Marin Dalmaçya Marina, Farr 40 Regatta yelkenli yarışlarına ev sahipliği yapacak.

Farr 40 Regatta yarışları bu yıl ilk kez 18-2 1 Mayıs tarihleri arasında Hırvatistan'ın Sibenik şehrinde D-Marin sponsorluğunda hayat buldu. Bu yıl ikinci kez Hırvatistan'da gerçekleştirilecek yarışların yeni adresi Zadar adaları suları olacak. D-Marin'in ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek ve D-Marin Farr 40 Zadar Yelkenli Yarışları adını alan yarışla birlikte Hırvatistan, 18 yıl boyunca yelkenli yarışlarına ev sahipliği yapmış olan ABD, Avustralya, Büyük Britanya, İtalya, Almaya gibi ülkelerin yanında yerini aldı.

Zadar'a renk geliyor

Hırvatların ve turistlerin Zadar kıyısından yarışları izleme imkanı bulacağı renkli bir yarış olacağı düşünülen yarışlarda Hırvatistan'ın turizm sektöründe D-Marin Farr 40 Zadar Yelkenli Yarışları ile birlikte yelkenciliğin tanıtımına katkıda bulunacağı düşünülüyor.

Šibenik'teki Farr 40'da yarışan Berislav Vranić'in yelkenlisi bu kez Damaco ile Hırvatistan'da da yarışacak. D-Marin Farr 40 Šibenik Yelkenli Yarışları'nda, İtalyan ekip Enfant Terrible birinci olmuş, bir diğer İtalyan adına katılan Rush Diletta ikinciliği elde etmiş ve Alman Struntje Light da üçüncü sırayı almıştı.

Farr 40 sınıfının özelliği, yarışa katılan yelkenlilerin sahiplerinin kaptanlık yapmak zorunda olmaları ve profesyonel mürettebat sayısının katı bir şekilde sınırlandırılması. Kendi içinde katı kuralları olan Farr 40 yelkenli yarışlarını kazanmak için sadece mürettebatın bilgili olması, rüzgar ve denizin sağladığı en küçük avantajı dahi kullanabilme becerisine sahip olması gerekiyor. Hava koşullarına bağlı olarak yelkenliler maksimum on bir adet yarışa katılabilecek.

D-Marin Farr 40 Zadar Yelkenli Yarışları, 2016 Farr 40 Adriyatik Parkuru Şampiyonası kapsamında, Mayıs'ta Šibenik'te yapılan yelkenli yarışlarının ve Temmuz'da Ancona'da yapılan Avrupa Şampiyonası yelkenli yarışlarının ardından yapılan üçüncü yarış olacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel D-Marin, Farr 40 yelkenli yarışlarını Zadar'a getiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement