Darülaceze Hafıza Tazeliyor - Son Dakika
Güncel

Darülaceze Hafıza Tazeliyor

Darülaceze Hafıza Tazeliyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Darülaceze Başkanlığı'nda Osmanlıca kursu açıldı.

15.10.2013 16:16

Darülaceze Başkanlığı'nın Performans ve Eğitim Birimi tarafından organize edilen kursun ilk gününde katılımcılarda büyük heyecan gözlendi.

Darülaceze Sakinlerine ve personeline yönelik planlanan program için Darülaceze Başkanı Nevzat Bayhan, eğitimin sınırının olmadığını, nefes aldığımız müddetçe her an eğitimin içinde olduğumuzu söyledi. Bayhan, "Darülaceze Osmanlı zamanında kurularak bu güne kadar varlığını devam ettirmiş, iki dönemi de yaşamış bir kurumdur. Dolayısıyla Osmanlıca ve Latince evraklara, yazışmalara sahip bir kurumuz. Mevcut durumda personelin dahi eski evrakları okuyamadığı, kurumun bu şekilde hafıza kaybı yaşadığı gözlenmektedir."dedi. Bu kursla kurumun hafızasını tazelemeyi amaçladığını söyleyen Bayhan, "Yaşam Boyu Eğitim"in meraklıları için cesaret olduğunu ifade etti. Kurumun vizyonunun temelini eğitimin oluşturduğunu, bu yüzden teşkilat yapısında da "Performans ve Eğitimi"n ayrı bir birim olarak oluşturduklarını; bu vesileyle "öğrenme"nin; planlı, sürekli ve performansa yönelik başarı odaklı olduğunu söyledi.

Darülaceze Başkanı Nevzat Bayhan, "Kursun gerçekleşmesinde gönlünü ortaya koyan Nermin Taylan hocamıza çok teşekkür ediyorum. Dünyanın en güzel varlıkları olan sakinlerimizin kursumuza ilgilerine şahit olmam beni derinden mutlu etti." dedi.

Darülaceze Kütüphanesi okuma salonunda gerçekleştirilen Osmanlıca kursu haftada bir gün olmak üzere altı aylık dönemler şeklinde devam edecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Darülaceze Hafıza Tazeliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement