Delmenhorst Meclisi Ibrahim Tuner'i 'Onursal Meclis Üyesi' Seçti - Son Dakika
Güncel

Delmenhorst Meclisi Ibrahim Tuner'i 'Onursal Meclis Üyesi' Seçti

Delmenhorst Meclisi Ibrahim Tuner\'i \'Onursal Meclis Üyesi\' Seçti

Delmenhorst meclisi İbrahim Tuner'i 'onursal meclis üyesi' seçtiMehmet UZUN-DELMENHORST 15 ARALIK (DHA) - Almanya'nın Aşağı Saksonya Eyaleti'ne bağlı Delmenhorst kenti belediye meclisinde 4 dönem (20 yıl) görev görev yapan, Hataylı İbrahim Tuner, belediye meclisi tarafından onursal meclis...

15.12.2016 17:18

Delmenhorst meclisi İbrahim Tuner'i 'onursal meclis üyesi' seçti

Mehmet UZUN-DELMENHORST 15 ARALIK (DHA) - Almanya'nın Aşağı Saksonya Eyaleti'ne bağlı Delmenhorst kenti belediye meclisinde 4 dönem (20 yıl) görev görev yapan, Hataylı İbrahim Tuner, belediye meclisi tarafından onursal meclis üyesi seçildi.

Aşağı Saksonya Eyaleti'nde Eylül ayında yapılan yerel seçimlerde Sosyal Demokrat Parti (SPD) tarafından 5. kez aday gösterilmesine rağmen meclise girmeyi 30 kadar oyla kaçıran Tuner, meclis tarafından onursal meclis üyesi seçilen ilk Türk kökenli siyasetçi oldu.

Almanya'ya geldiği yıldan beri siyasetle ilgilendiğini ve SPD safında yer aldığını anlatan Tuner, meclisin almış olduğu kararın kendisini onurlandırdığını dile getirdi.

Delmenhorst kentinde meclisi giren ilk Türk olduğunu, şimdide onursal üyeliğe seçilen ilk Türk olarak tarihe geçtiğini anlatan İbrahim Tuner, '20 yıl mecliste görev yaptım. Beni destekleyen, yanımda olan herkese çok teşekkür ediyorum. Son yapılan seçimde meclise girmeyi kıl payı kaçırdım. Şu anda yedek üyeyim. Meclis Salı günü yaptığı oturumda beni meclisin onursal üyesi olarak seçti. Bundan sonra ömür boyu onursal üye olarak kalacağım. Bu benim ve ailem için büyük bir gurur. Bana bu unvanı layık görenlere teşekkür ediyorum. Şu anda mecliste olmasam da yine seçmenlerim için, yardıma ihtiyacı olanlar için çalışmaya devam edeceğim' diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Delmenhorst Meclisi Ibrahim Tuner'i 'Onursal Meclis Üyesi' Seçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement