Demokrasi Kahramanları Unutulmadı - Son Dakika
Güncel

Demokrasi Kahramanları Unutulmadı

Demokrasi Kahramanları Unutulmadı

Eyyübiye Belediyesi tarafından Rabia Meydanında düzenlenen Milli İrade ve Demokrasi Nöbetinde, darbe girişiminde hayatını kaybeden Şanlıurfalı şehitler unutulmadı.

02.08.2016 15:10

Darbe girişiminin bertaraf edilmesinden sonra ülke genelinde sürdürülen demokrasi nöbetleri Şanlıurfa'da da on binlerce insanın katılımıyla devam ediyor. Eyyübiye Belediyesi tarafından Rabia Meydanında düzenlenen 'Milli İrade ve Demokrasi' nöbetinde, darbe girişimi esnasında hayatını kaybeden Şanlıurfalı kahramanlar için mevlit okutuldu. Meydanı dolduran binlerce vatandaşa kumanya, bayrak ve kahramanlarının fotoğraflarının bulunduğu tişörtlerin dağıtılmasının ardından, Eyyübiye Belediyesi tarafından organize edilen 'Seccadeni Al Gel' yatsı namazı kılındı. Dua ve kuran-ı kerim tilavetinin ardından Diyanete bağlı sendikaların ortak basın bildirisi okundu. Protokol konuşmalarının ardından Şanlıurfalı şehitler; Mustafa Direkli, Ümit Yolcu, M. Şefik Şefkatlioğlu ve İbrahim Halil Yıldırım'ın ailelerine kutsal emanet olan Kuran-I Kerim ve Türk Bayrağı verildi. Kamuoyunda Aziz Hoca olarak bilinen Abdülaziz Kutluay'ın şehitlerin mertebeleriyle ilgili konuşması sık sık tekbir ve sloganlarla kesildi. Grup Geylani tarafından şehitler için düzenlenen mevlitte okunan ilahiler ise alanı dolduran on binlerin duygu dolu anlar yaşamasına neden oldu.

BİNLERCE VATANDAŞ KATILDI
Eyyübiye Belediyesi tarafından düzenlenen 'Milli İrade ve Demokrasi' nöbetine; Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Kasım Gülpınar, Ahmet Eşref Fakıbaba, Mehmet Ali Cevheri, Mahmut Kaçar, 25. Dönem Şanlıurfa Milletvekili Hamide Sürücü, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Ak Parti Eyyübiye İlçe Başkanı İsmail Demirbaş, ilçe yönetim kurulu üyeleri, belediye Başkan Yarımcıları, meclis üyeleri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, muhtarlar, şehit yakınları ve binlerce vatandaş katıldı. (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Demokrasi Kahramanları Unutulmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement