Denizli'deki patlama - İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Şenel - Son Dakika
Güncel

Denizli'deki patlama - İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Şenel

Denizli\'deki patlama - İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Şenel

İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Şevket Murat Şenel, patlamanın meydana geldiği binada inceleme yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin, ilk izlenimlerine dayanarak "binanın yıkılması" yönünde karar verdiklerini bildirdi.

12.07.2014 15:27

İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Şevket Murat Şenel, patlamanın meydana geldiği binada inceleme yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin, ilk izlenimlerine dayanarak "binanın yıkılması" yönünde karar verdiklerini bildirdi.

Şenel, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden uzmanların patlamanın meydana geldiği iş yerinde ve binanın çeşitli noktalarında inceleme yaptığını bildirdi. İl Müdürlüğünden incelemelerini tamamlayan uzmanlarla görüştüğünü, kendi tespitlerini de aktardıklarını kaydeden Şenel, uzmanların hazırladığı raporlarda önemli noktaların bulunduğunu ifade etti.

Olay yerindeki tespitlerinde çok ciddi bir basıncın oluştuğunu ve duvarların yıkıldığını gördüklerini, bodrum katına çöken sızan gazın dinamit patlaması etkisi yarattığını ifade eden Şenel, şöyle konuştu:

"Binanın zemininin altında iki kat bodrum var. İki katlı bodrumda, özellikle patlamanın meydana geldiği yerde ciddi hasar gören betonarme elemanları var. Bazı kirişler tabiri caizse tamamen kırılmış durumda. Kolonların bazılarında kesme çatlakları var. Bizlerin çok sevmediği kesme, çünkü tehlikeli bir çatlak türü. Hal böyle olunca, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden gelen ekipler binanın yıkılması yönünde bir karar verdiler. Şu anda binanın dışarı ile irtibatının kesilmesi yönünde Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin faaliyeti devam ediyor."

Binanın 20-30 yaş arasında olduğuna dikkati çeken Şenel, o dönemde kullanılan fakat günümüzde terk edilen betonarme yapısına sahip olduğunu, binanın bu şekilde kullanıma açılmasına imkan bulunmadığını kaydetti.

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünün verdiği raporun olay yerindeki ilk tespitlere göre olduğunu, daha detaylı analizlerin yapılacağını ifade eden Şenel, varılan sonucu değişmeyeceğini tahmin ettiklerini, muhtemelen aynı sonuca daha kesin bir yöntemle ulaşılacağını belirtti.

İş güvenliği gereği bu tür yapılarda sanayi tüpü ile üretim yapılmaması gerektiğine de işaret eden Şenel, bunun için işletmenin ruhsat alamadığını öğrendiklerini, bu tür işletmelerin şehir içerisinde faaliyetine devam edebilmeleri için elektrik veya doğalgazla ısıtma yapmaları gerektiğini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Denizli'deki patlama - İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Şenel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement