Deprem Eğitim Merkezi'ne Prof. Özer'den övgü - Son Dakika
Güncel

Deprem Eğitim Merkezi'ne Prof. Özer'den övgü

Deprem Eğitim Merkezi\'ne Prof. Özer\'den övgü

T.C. Başbakanlık Deprem Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özer, Büyükşehir Sismoloji Merkezi'ni ziyaret etti.

13.02.2012 16:48

T.C. Başbakanlık Deprem Danışma Kurulu Üyesi ve Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mithat Fırat Özer, Büyükşehir Belediyesi'nin hizmete açtığı Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi'ni ziyaret etti. Özer, bu merkezin Türkiye'nin bir şansı olduğunu aktararak, Büyükşehir Belediyesi'nin depremle ilgi yürüttüğü projelerin Türkiye'ye örnek olduğunu kaydetti. Özer, erken uyarı ve acil müdahale gibi birçok hayati konuda birlikte çalışmak istediklerini ifade etti.

ÖZER'DEN ZİYARET

Büyükşehir Belediyesi'nin deprem risklerinin belirlenmesi, deprem master planına veri tabanı oluşturmak ve depremi yaşayarak öğretmek amacı ile kurduğu Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi çalışmalarına devam ediyor. Türkiye'de belediye çapında tek olma özelliği taşıyan merkezi, T.C. Başbakanlık Deprem Danışma Kurulu Üyesi ve Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mithat Fırat Özer ile uzman Talih Güven ziyaret ederek bilgi aldı.

MASTER PLANINA ALTLIK

Ziyarette merkez hakkında bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürü Mustafa Cevher, Kocaeli'nin depremsellik özelliklerini belirlemek ve elde edilen verilerin depreme dayanıklı bina tasarımına yönelik değerlendirmek amacı ile kentin belli noktalarına ivmeölçerler yerleştirdiklerini belirtti. Cevher, deprem sırasında oluşan yer ivmelerini ölçerek yapılara depremle gelen ve hasar yapabilen kuvvetlerin belirlendiği izleme merkezinin, deprem master planına altlık oluşturduğunu ifade etti. Cevher, bu sayede kentin depremselliğinin detaylı şekilde incelenerek gerekli önlemlerin alınmasının sağlanacağının altını çizdi.

ORTAK ÇALIŞMALAR YAPALIM

Prof. Dr. Mithat Fırat Özer ise Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi'nin, Kocaeli'nin hatta Türkiye'nin şansı olduğunu kaydetti. Özer, Büyükşehir Belediyesi'nin depremle ilgili çok önemli hizmetler yürüttüğünü belirterek birlikte ortak çalışmalar yapmak istediklerini aktardı. Ardından merkezin deprem simülasyonu bölümüne geçen konuklar burada Marmara Depremi'ni küçültülmüş şekliyle birebir yaşama fırsatı buldu. Prof. Dr. Özer, simülasyon merkezinin de depremi öğrenme bakımından çok önemli bir görevi olacağını belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Deprem Eğitim Merkezi'ne Prof. Özer'den övgü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement