Dersimiz Organik Tarım - Son Dakika
Güncel

Dersimiz Organik Tarım

Dersimiz Organik Tarım

Gölbaşı Belediyesi, Oyaca'da organik tarımı teşvik amacıyla bir toplantı düzenledi.

12.03.2012 12:29

Verimli topraklarıyla günümüzde sadece tarım ürünleri ile geçimini sağlayan Oyaca'da Gölbaşı Belediyesi tarafından organik tarımı teşvik amacıyla bir toplantı düzenlendi. Toplantıya davetli olarak Nazilli'de organik tarım konusunda örnek çalışmalar yapan Pınar Kaftancıoğlu katıldı.

Oyaca Şehit Mükremin Başaran İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen toplantıya Oyacalılar büyük ilgi gösterdi. "İpek hanım Çiftliği"nin kuruluş öyküsünü anlatan Pınar Kaftancıoğlu, 1998'den bugüne yaptıkları çalışmaları anlattı. Küçük bir sermaye ile yola çıktığını, bugün 400 dönümlük çiftliği ve 100'ü aşkın çalışanı ile ürettikleri organik ürünlerin Türkiye çapında müşterisi bulunduğunu belirten Kaftancıoğlu, Oyaca'da da incelemeler yaptıklarını ifade etti. Kaftancıoğlu, organik tarımdan taviz verilmemesi gerektiğine dikkat çekti. Tarım ve hayvancılık alanında çalışmalar yapılan Oyaca'nın üzüm bağları açısından verimli toprağı olduğunu yaptıkları analiz sonucu belirlediklerini açıklayan Pınar Kaftancıoğlu, Oyacalıları el ele vermeye davet etti.

Toplantıda Nazillili çiftçi Sefer Erden, yaptıkları çalışmalarla ilgili katılımcıların sorularını cevaplandırdı. Çiftliğin mamul ürünlerini yöneten Ganimet Göçmen, ekmek, yufka, un ve buğday sorumlusu Bilhan ve Zübeyde Çakır ile yayla evleri sorumlusu Hursel Teyze faaliyetleri ve misafirlerin beklentileri konusunda açıklamalarda bulundular.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dersimiz Organik Tarım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement