Deve Güreşleri İlgiyle İzlendi - Son Dakika
Güncel

Deve Güreşleri İlgiyle İzlendi

Aydın'ın Buharkent ilçesinde Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden gelen ve değerleri 400 bin TL'yi bulan develerin sahadaki güreşleri büyük ilgi gördü.

18.12.2017 13:51

Aydın'ın Buharkent ilçesinde Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden gelen ve değerleri 400 bin TL'yi bulan develerin sahadaki güreşleri büyük ilgi gördü.

Aydın'ın Buharkent ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen deve güreşlerini yaklaşık 15 bin kişi izledi. Deve geleneklerini sürdüren Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden gelen 150 civarında pehlivan deve kozlarını Buharkent arenasında paylaştı. Zaman zaman kaçan develerin heyecan kattığı güreşlerde vatandaşlar deve güreşlerini izlerken eğlenmeyi de ihmal etmediler. 7'den 70'e tüm güreş severlerle birlikte havanın da güzel olması ile hafta sonunu değerlendirmek isteyen binlerce kişi mangalını, etini, içeceğini kaparak güreş alanında hazırlanan römork ve kamyon kasalarında yerini aldı. Kimisi geleneksel telli çalgılardan olan cümbüş eşliğinde şarkı söyledi, kimisi de davul zurna eşliğinde zeybek oynadı. Binlerce vatandaş haftanın yorgunluğunu yılda bir yapılan deve güreşleri sayesinde attı.

Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol'un ev sahipliğinde yapılan güreşleri Buharkent Kaymakamı Cafer Kaymak, Van İpekyolu İlçe Kaymakamı Cemil Öztürk, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Aydın Eski Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, çevre ilçelerin belediye başkanları, ilçe protokol üyeleri ve çok sayıda davetli izledi. Güreşlere Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgelerinden toplam 150 deve katıldı.

KUPA GÜREŞLERİ DE YAPILDI

Deve güreşinin en çok beklenen güreşleri arasında yer alan ve değerleri 400 bin liraya ulaşan develer arasında yapılan kupa güreşleri ise büyük ilgi gördü. Zorlu Enerji Kupası, Kaymakamlık Kupası, Belediye Başkanlığı Kupası, Esnaf Kefalet Başkanlığı Kupası, Ziraat Odası Başkanlığı Kupası ve Esnaf Sanatkarlar Odası Kupası adı altında yapılan güreşlerde mücadele eden deve sahiplerine kupaları protokol üyeleri tarafından verildi.

(İHA)

Deve Güreşleri İlgiyle İzlendi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Deve Güreşleri İlgiyle İzlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement