Dikili'de Kurtuluşun 89.Yıldönümü Törenlerle Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Dikili'de Kurtuluşun 89.Yıldönümü Törenlerle Kutlandı

Dikili\'de Kurtuluşun 89.Yıldönümü Törenlerle Kutlandı

Özgüven; "Tüm Dünya Halklarının ortak çıkarı ve ortak özlemi 'Barış'tır"

14.09.2011 16:02

Atatürk Meydanında çelenk koyma ile başlayan törenlere Dikili Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, Personel Üsteğmen Dikili Askerlik Şubesi Başkanı Ümit Çeçen, Dikili Cumhuriyet Başsavcısı Velihattin Eldemir, Siyasi Partiler, Sivil Toplum Kuruluşları, Gaziler ve vatandaşlar katıldılar.

Ş. Sami Akbulut Caddesinde yapılan geçit törenine Dikili Engelliler Dans Topluluğu, Dikili Belediyesi Bale Topluluğu, Dikili Lodos Spor Kulübü, Dikili Bisiklet Gönüllüleri, Dikili Belediye Tiyatrosu, Dikili Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Topluluğu ve Askeri Tören Birliği katıldılar.

Dikili Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Topluluğu'nun yaptığı gösteriler ilgi ile izlenirken, Dikili Belediye Bale Minik Topluluğu ise geçit töreninde vatandaşlardan bolca alkış aldı.

Özgüven; "Tüm Dünya Halklarının ortak çıkarı ve ortak özlemi 'Barış'tır"

Gösteriler öncesi bir konuşma yapan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven; "Bugün, 89 Yıl önce Dikili'de emperyalizmin işgaline son verdiğimiz gündür. Ülkenin dört bir yanda yakılan bağımsızlık meşalesinin Dikili'de de yakıldığı bir gündür. Aradan 89 yıl geçti. Emperyalizmin benzer amaçlı saldırılarına babalarımız, dedelerimiz gibi bizlerin, aynı fedakârlık ve kararlılıkla karşı koyacağımız çok açıktır. Ne var ki bizim bildiğimiz ve hiç unutamadığımız bir gerçek de savaşlardan en fazla zarar görenlerin halklar olduğudur" dedi. Savaşların galibinin hiçbir zaman olmadığını ifade eden Özgüven; "Mustafa Kemal'in savaş sonrasında, dövüştüğümüz Ülkenin Başkanı ile Türk ve Yunan Halkları arasında barış köprüleri kurma uğraşıları halkımız tarafından hiçbir zaman unutulmadı. Tüm Dünya Halklarının ortak çıkarlının ve ortak özleminin 'Barış' olduğunu, bu konuda bize düşen bütün çabaları her zaman göstereceğimizi, tüm dünyaya duyurmak istiyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dikili'de Kurtuluşun 89.Yıldönümü Törenlerle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement