Disk Başkanı Ekici: Kardeş Örgütümüz Kesk'in Yanındayız - Son Dakika
Güncel

Disk Başkanı Ekici: Kardeş Örgütümüz Kesk'in Yanındayız

Disk Başkanı Ekici: Kardeş Örgütümüz Kesk\'in Yanındayız

DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, KESK'in 72 üye ve yöneticisi hakkında hazırlanan iddianamenin mahkeme tarafından kabul edilmesi üzerine yaptığı açıklamada, "AKP hükümetinin bu antidemokratik ve baskıcı uygulamalarını kınayarak hakların"...

15.02.2013 12:05

DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, KESK'in 72 üye ve yöneticisi hakkında hazırlanan iddianamenin mahkeme tarafından kabul edilmesi üzerine yaptığı açıklamada, "AKP hükümetinin bu antidemokratik ve baskıcı uygulamalarını kınayarak hakların kullanılmasını engellemesinin bir suç olduğunu hatırlatıyor, kardeş örgütümüz KESK'in yanında olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz" dedi DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, KESK'in 72 üye ve yöneticisi hakkında hazırlanan iddianamenin mahkeme tarafından kabul edilmesi üzerine yaptığı açıklamada, "AKP hükümetinin bu antidemokratik ve baskıcı uygulamalarını kınayarak hakların kullanılmasını engellemesinin bir suç olduğunu hatırlatıyor, kardeş örgütümüz KESK'in yanında olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz" dedi.

Ekici yaptığı yazılı açıklamada, AKP'nin hedefine oturttuğu muhalif dinamiklerden birinin de kamu emekçilerinin sendikal örgütü KESK olduğunu ifade ederek, KESK'in çeşitli iddialarla birkaç kez basıldığını, yüzlerce KESK'linin soruşturmalara uğradığını ve onlarcasının da gözaltına alınıp tutuklandığını söyledi. "Sadece baskınlar ve soruşturmalar değil, açılan davanın da gülünç iddialarla dolu olduğu açığa çıktı" diyen Ekici, aralarında KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in de bulunduğu 72 KESK'linin "örgüt yöneticisi ya da üyesi" olduğu gerekçesiyle açılan davanın iddianamesine göre sendikal çalışmaların, basın açıklamaları ve demokratik haklarını kullanmalarının suç sayıldığını belirtti. Ekici açıklamasında şunları kaydetti:

"AKP'nin Yargıtay ve Danıştay'ı kaldırıp denetimsiz kalma isteğini, en temel demokratik hakların suç sayılması ve başkanlık sistemi arzularıyla birleştirince, bu baskıcı ve otoriter sürecin tam bir diktatörlüğe doğru evrildiğini söylemek kehanet sayılmamalıdır. Bugün karşımıza çıkarılan tepeden tırnağa adaletsiz, haksız, hukuksuz, baskıcı sömürü düzenine ve ülkemizi koyu bir karanlığa sürükleyen AKP'nin diktatörlük özlemlerine karşı birleşik bir emek mücadelesini örgütlemekten başka bir seçeneğimiz bulunmamaktadır."

Ekici, son olarak hakların kullanılmasının engellenemeyeceğini ve bu kapsamda KESK'in daima yanında olduklarını belirtti. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Disk Başkanı Ekici: Kardeş Örgütümüz Kesk'in Yanındayız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement