Diyarbakır'da 23 Nisan Coşkulu Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da 23 Nisan Coşkulu Kutlandı

Diyarbakır\'da 23 Nisan Coşkulu Kutlandı

Diyarbakır'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlanırken, törenlere BDP'li belediye başkanları ve temsilcileri katılmadı.

23.04.2013 14:02  Güncelleme: 14:14

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri Diyarbakır'da Vali Mustafa Toprak'ın bir grup öğrenciyi kabul etmesi ile başladı. Valilik önünde Anıt Park içindeki Atatürk Anıtı'na İl Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin konulmasının ardından protokol tören alanına geldi. Törene Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Recep, 2'nci Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Nejat Bilgil, Emniyet Müdürü Recep Güven ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Diyarbakır Valiliği önünde yapılan törenlere Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı BDP'li Osman Baydemir ve bu partiden olan ilçe belediye başkanları ile temsilcilerinin katılmadığı görüldü. Valilik yetkilileri, belediyelere her sene olduğu gibi bu yıl da davet gönderildiğini, ancak katılım olmadığını söyledi. Törenlerin devam ettiği sırada ise Diyarbakır'a gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de alana gelerek kutlamalara katıldı.

Tören öncesinde alana gelen ve başında beyaz tülbent bulunan 58 yaşındaki Ayşe Demir adlı kadın, komutanlara sarılarak sevgi gösterisinde bulundu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı terönleri saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Saygı duruşu yapıldığı sırada alanda görevli bulunan belediyenin bir temizlik işçisi de işini bırakarak saygı duruşuna geçti.

Törende daha sonra Diyarbakır Milli Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Ağırbaş bir konuşma yaptı. Öğrencilerin 23 Nisan'ın anlamına uygun konuşmalar yaptığı ve şiirler okuduğu törende çocuklar tarafından folklor gösterileri de sunuldu. Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Korosu tarafından verilen mini konserin ardından halk oyunları gösterileri ile tören sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da 23 Nisan Coşkulu Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement