DTSO'dan Tekel Tütün Fabrikasının Cezaevi Yapılmasına Tepki - Son Dakika
Güncel

DTSO'dan Tekel Tütün Fabrikasının Cezaevi Yapılmasına Tepki

DTSO\'dan Tekel Tütün Fabrikasının Cezaevi Yapılmasına Tepki

DTSO Başkanı Remzi Can, 660 dönümlük Tekel tütün fabrikasının açık cezaevine dönüştürülmesi kararını kınadığını söyledi.

24.08.2012 16:12  Güncelleme: 16:18

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Remzi Can, 660 dönümlük Tekel tütün fabrikasının açık cezaevine dönüştürülmesi kararını kınadığını belirterek, "Son derece düşük maliyetlerle en az 5 bin kişiyi istihdam edebilecek bu alanlar, ne yazık ki hükümetin aldığı bir kararla açık cezaevine dönüştürüldü" dedi.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde bugün sabah saatlerinde basın toplantısı düzenleyen DTSO Başkanı Remzi Can, kapalı bulunan 660 dönümlük Tekel tütün işleme fabrikasının açık cezaevine dönüştürülmesiyle ilgili açıklama yaptı. Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan raporda, Tekel depolarının tekstil üretim sahasına dönüşmesi durumunda çoğunluğu kadınlardan olmak üzere ilk etapta 5 bin kişinin istihdam edileceğini hatırlatan Can, "660 dönümlük alanda kurulmuş olan Tekel sahasının 145 dönümü kapalı alandan oluşmaktadır. Kapalı alanlardan her birinde 5 dönüm büyüklüğünde 12 depo ve 55 dönüm büyüklüğünde 2 fabrika alanı bulunmaktadır. Toplam 105 dönümlük kapalı alan 2-3 ay gibi kısa sürede imalathanelere ve fabrikalara dönüştürülebilir. Bu alanlar, sanayinin ihtiyaçlarını karşılayacak her türlü alt yapıya sahip durumdadır. Son derece düşük maliyetlerle en az 5 bin kişiyi istihdam edebilecek bu alanlar, ne yazık ki hükümetin aldığı bir kararla açık cezaevine dönüştürüldü. Belediyenin imar planında sanayi alanı olarak yer alan bu alanlar el çabukluğuyla cezaevine dönüştürülmüştür" ifadelerini kullandı.

25-30 yatırımcıya Tekel sahasında hazır antrepo ve fabrika binası tahsis edebileceklerini, ancak bu fırsatın Diyarbakır'ın elinden alındığına dikkat çeken Can, fabrika isteyen bir şehrin önüne cezaevi seçeneğiyle gelinmesinin, büyük haksızlık olduğunu söyledi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel DTSO'dan Tekel Tütün Fabrikasının Cezaevi Yapılmasına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement