Dünyaca Ünlü Gitar ve Bağlama Ustaları Gaziantep'te Buluştu - Son Dakika
Güncel

Dünyaca Ünlü Gitar ve Bağlama Ustaları Gaziantep'te Buluştu

Dünyaca Ünlü Gitar ve Bağlama Ustaları Gaziantep\'te Buluştu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirdiği kültürel ve sanatsal etkinliklerle birbirinden ünlü sanatçıları Gaziantepli sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

23.02.2012 12:18

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, dün gece ünlü Halk Müziği sanatçısı ve bağlama virtüözü Erdal Akkaya ve Flamenko gitar ustası İspanyol sanatçı Jeronimo Maya konserine ev sahipliği yaptı.

Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar salonunda gerçekleşen konserde Maya ve Akkaya iki farklı kültürün tınılarını aynı potada birleştirdi. Ünlü sanatçılar " Endülüs'ten Anadolu'ya, Bağlamadan Flamenko Gitar'a " konseri ile konuklara unutulmaz bir gece yaşattılar.

Yoğun ilgi gören konserde gitar ustası İspanyol sanatçı Jeronimo Maya`nın gitarı flamenko müziği`nin seçkin örneklerini, Erdal Akkaya`nın Bağlaması ise Anadolu`nun klasikleşmiş eserlerini birbirine bağlayan melodileri ile gelenekten kopmadan ve çok sesli müzikle harmanlayarak sundular.

Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde yapılan konseri Gaziantep Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Bölge İdare Mahkemesi Başkan Vekili Sebahat Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin ve çok sayıda sanatsever izledi. Konser sonunda sanatçılara günün anısına el yapımı bakır tabak hediye edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dünyaca Ünlü Gitar ve Bağlama Ustaları Gaziantep'te Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement