Edirne Sağlık Çalışanları Doktora Yapılan Saldırıyı Kınadı - Son Dakika
Güncel

Edirne Sağlık Çalışanları Doktora Yapılan Saldırıyı Kınadı

Edirne'de Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları doktoru Tuba Çıkmaz'a hasta yakınlarının saldırısı, aynı hastanedeki sağlık çalışanları tarafından protesto edildi.

05.02.2018 14:27

Edirne'de Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları doktoru Tuba Çıkmaz'a hasta yakınlarının saldırısı, aynı hastanedeki sağlık çalışanları tarafından protesto edildi. Ellerinde, 'Tuba Çıkmaz yalnız değildir' dövizleri taşıyan sağlık çalışanları 'şiddete hayır' sloganları attı.

Edirne Tabip Odası öncülüğünde sağlık sendikaları ve çalışanları Sultan 1'nci Murat Devlet Hastanesi'nde hasta yakınları tarafından saldırıya uğrayan Dr. Tuba Çıkmaz için protesto eylemi düzenledi. Hastane girişindeki protesto eylemine sağlık çalışanları, sendika temsilcileri katıldı. Edirne Tabip Odası Başkanı Ertuğrul Tanrıkulu, çok üzgün olduklarını ifade ederek, Her şeyden önce çok kırgınız. Sağlık çalışanları olarak bir umudu yeşertmenin mutluluğu içerisindeyiz. Sağlık örgütleri, çalışanlar bugün ne yazık ki yaşadığımız acı olayı protesto etmek ve kızgınlığımızı göstermek için buradayız. Sağlık hizmeti verirken, kendimizden, ailelerimizden ödün veriyoruz. Yaşamı savunan meslek erbabı olarak da gerçekten de çok zor durumdayız. Bu şiddet sona ersin diyoruz dedi.

Toplanan kalabalık adına konuşan Edirne Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Alper Eker, hasta yakınlarının Dr. Tuba Çıkmaz'a saldırıda bulunduğunu hatırlatarak, Türkiye'de günde 31 sağlık çalışanının şiddete maruz kaldığını söyledi. Dr. Eker, Sağlık çalışanlarına saldırılar, hekimler ve sağlık çalışanları açısından mesleki bir risk haline dönüşmüştür. Kendini güvende hissetmeyen bir meslek grubu haline geldik. Oysa ki hizmet verdiğimiz hastaneler, aciller, aile sağlığı merkezleri bizim en korunaklı yerlerimiz olması. Hastalara şifa dağıtırken kendi güvenliğimizden endişe etmemeliyiz. Hastanemizde yaşanan bu son olay bize göstermektedir ki artık şiddet olayları en güvenli olması gereken birimlere kadar ulaşmıştır. Beyaz kod uygulamasının yetkin kişilerce değerlendirilmesi gerekmektedir. Hastane güvenlik sistemleri bizlerinde görüşleri alınarak yeniden oluşturulmalıdır. Sağlık çalışanları problem yaşadıkları hasta yakınlarıyla bir başına karşı karşıya bırakılmamalıdır. Kendi kaderlerine terk edilmemelidir. Doktor Tuba Çıkmaz yalnız değildir. Meslektaşımız ile her zaman dayanışma içindeyiz. Şiddetin içerisinde hizmet verilemeyeceğini biliyoruz şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından ellerinde 'Dr. Tuba Çıkmaz yalnız değildir, şiddet varsa biz yokuz' yazılı dövizler taşıyan sağlık çalışanları 'Sağlıkta şiddete hayır' sloganları attı. Protesto eylemine Edirne Tabip Odası üyelerinin yanı sıra Türk Sağlık-Sen, Aile Hekimleri Derneği, Diş Hekimleri Odası, Eczacılar Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Edirne üyeleri ile sağlık sendikaları katıldı.

SALDIRGANLAR ARANIYOR

Edirne Sultan 1'nci Murat Devlet Hastanesi'nde yakınlarını kaybettikten sonra Dr. Tuba Çıkmaz'a saldırdığı belirtilen kadın şüpheliler S.Ü. ve Z.Ü. başlatılan soruşturma kapsamında aranıyor. Olayın ardından hastanede Edirne Emniyet Müdürlüğü ekiplerince güvenlik tedbirleri arttırılırken, özellikle Dr. Çıkmaz'a saldırının gerçekleştirildiği göğüs hastalıkları bölümünde 2 resmi polis ekibi devriye görevine başladı. Hasta yakınlarının saldırısına uğrayan Dr. Tuba Çıkmaz'ın ise hastanedeki tedavisi sürüyor.

Edirne Sağlık Çalışanları Doktora Yapılan Saldırıyı Kınadı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne Sağlık Çalışanları Doktora Yapılan Saldırıyı Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement