Ege Denizi'ndeki Deprem - Son Dakika
Güncel

Ege Denizi'ndeki Deprem

Ege Denizi\'ndeki Deprem

Yunanistan'da ilk belirmelere göre 4 kişi yaralandı İçişleri Bakanı Mihelakis bölgeye gitti.

24.05.2014 14:54

Ege Denizi'nde meydana gelen deprem nedeniyle Yunanistan'da 4 kişinin yaralandığı bildirilirken, İçişleri Bakanı Yannis Mihelakis'in bölgeye hareket ettiği kaydedildi.

Atina Yer Bilimleri Enstitüsü, Ege Denizi'nde saat 12.25'te Limni (Limnos) ile Semadirek (Samothraki) Adaları arasında meydana gelen depremin 6,3 büyüklüğünde olduğunu açıkladı.

Atina Rasathanesi Jeodinamik Araştırmalar Merkezi Başkanı Gerasimos Papadopulos,  depremin Anadolu Fay hattında meydana geldiğini belirterek geniş bir bölgeyi etkilediğini söyledi.

Depremin halen gelişmekte olduğunu ve bölgede ilk sarsıntının ardından büyüklüğü 4,7 ile 5 arasında çok sayıda artçı deprem meydana geldiğini ifade eden Papadopulos, artçı depremlerin sürmesinin beklenildiğini kaydetti.

Deprem Planlama ve Korunma Teşkilatı Başkan Yardımcısı Eftimios Lekkas, kuzey Ege'de meydana gelen depremin özellikle Semadirek ve Limni adalarında hissedildiğini ve ilk belirlemelere göre 4 kişinin yaralandığını belirtti.

Yunan medyasına yansıyan haberlerde ise depremin büyük korku yarattığı Limnos Adası'nda, Myrina kasabasında bazı yapıların duvarlarında ufak çapta hasar meydana geldiği, depremin hemen ardından Sivil Savunma Teşkilatı ve itfaiye yetkililerinin bölgeye hareket ettiği duyuruldu.

Kamu Güvenliği Bakanı Nikos Dendias'ın Başbakan Antonis Samaras'ı depremle ilgili sürekli bilgilendirdiği kaydedilirken, İçişleri Bakanı Mihelakis'in ise olay yerine hareket ettiği belirtildi.

Bu arada, Savunma Bakanı Dimitris Avramopulos, ihtiyaç olması durumunda yardım mekanizmasının harekete geçmesi için silahlı kuvvetlere hazır olması talimatı verdi. - Atina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ege Denizi'ndeki Deprem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement