Eğitim-Bir-Sen Kırşehir İş Yeri Temsilcileri Toplantısı" - Son Dakika
Güncel

Eğitim-Bir-Sen Kırşehir İş Yeri Temsilcileri Toplantısı"

Eğitim-Bir-Sen Kırşehir İş Yeri Temsilcileri Toplantısı"

Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Bilgin: "270 bin üyeyle Türkiye’nin ve medeniyet havuzumuzun en büyük sivil toplum örgütü haline geldik"

11.01.2014 18:05

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin, 270 bin üyeyle Türkiye ve medeniyet havuzunun en büyük sivil toplum örgütü haline geldiklerini söyledi.

Bilgin, bir otelde düzenlenen "Eğitim-Bir-Sen Kırşehir İş Yeri Temsilcileri Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, "yeryüzünün öğretmeni olabilmek için önce gökyüzünün öğrencisi olmak" bilinciyle yola çıktıklarını anlattı.

Fikir üstünlüğünün çok önemli olduğunu vurgulayan Bilgin, "Her zafer fikir üstünlüğüyle başlar. Her yenilgi de önce fikir yenilgisidir. 270 bin üyeyle Türkiye'nin ve medeniyet havuzumuzun en büyük sivil toplum örgütü haline geldik. Fikrimizin üstünlüğü olmasaydı bugün bu noktaya gelemezdik. İş yeri temsilcilerimiz olan sizler sendikamızın uç beylerisiniz. İş yeri temsilcimizin iş yerinde etkin olması, sendikamızın oradaki etkinliğini artırmaktadır" şeklinde konuştu.

Son günlerdeki tartışmalara da değinen Bilgin, Türkiye'nin çok zor günler yaşadığını aktardı.

Bilgin, şöyle konuştu:

"Eğitim-Bir-Sen olarak 'dershaneler kapatılmamalıdır, kendiliğinden kapanmalıdır' dedik. 20 gün öncesine kadar dershaneler konuşuluyordu, şimdi konuşulmuyor. Bu konudaki duruşumuz nettir. Dershanelere onun, bunun çıkarı üzerinden bakmamalıyız. Bu ülkede elitlerin eğitim sorunu yok. Yoksulların eğitim sorunu var. Meseleye bu pencereden bakmamız gerekiyor. Bu alanda mücadelemizi ortaya koyacağız. Hep zor zamanlar yaşadık. Şimdi de zor zamanlar yaşıyoruz. Herkesin kendi hayatında kesitler vardır. O dönemlerdeki mücadeleler bizi bugün bu noktaya getirdi. Çektiğimiz acıları ve sıkıntıları unutmayacağız.

Bu ülkede nereden nereye geldiğimizi unutmayacağız. Şimdi kamuda başörtüsü özgür olmuştur. Bu, bir zaferdir."

Toplantıya Kırşehir Şube Başkanı Naci Sargın, yönetim kurulu, disiplin ve denetleme kurulu üyeleri ve iş yeri temsilcileri katıldı. - Kırşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eğitim-Bir-Sen Kırşehir İş Yeri Temsilcileri Toplantısı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement