Eğitim Sistemini Protesto Davası - Son Dakika
Güncel

Eğitim Sistemini Protesto Davası

Eğitim Sistemini Protesto Davası

Eğitim Sen Genel Sekreteri Bozgeyik: "4+4+4'e yönelik tepki ve itirazlarımızı gösterdiğimiz eylemler nedeniyle açılan davalar hukuksuzluğun ve baskıcı, otoriter anlayışın bir sonucudur"

14.11.2013 12:29

Kayseri'de, geçtiğimiz Haziran ayında eğitim sistemine yönelik eylemleri nedeniyle aralarında öğretmenlerle sendika yöneticilerinin bulunduğu 11 kişinin 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Muhalefet suçundan yargılanmasına başlandı.

Kayseri 8. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davaya tutuksuz sanıklar İsmet Gümüşoluk, Ümit Kartal, Vali Şahin, Yakup Aslandoğan, Ali Yıldırım, Orhan Karayakaya, Sedat Ünsal, Sinan Daşkın, İsmail Ulusoy, Rüstem Gümüş, Özlem Yıldırım ve avukatları katıldı.

Duruşma öncesinde adliye önünde basın açıklaması yapan Eğitim- Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik, yargılanan 11 kişinin anayasal hakkını kullanarak düşüncelerini dile getirdiklerini öne sürdü.

Söz konusu eylemin yapıldığı gün olay yerinde birçok emniyet görevlisinin bulunduğunu ve eylemcilere herhangi bir uyarıda bulunulmadığını vurgulayan Bozgeyik, şunları kaydetti:

"4+4+4'e yönelik tepki ve itirazlarımızı gösterdiğimiz eylemler nedeniyle açılan davalar hukuksuzluğun ve baskıcı, otoriter anlayışın bir sonucudur. Okulların kapandığı 14 Haziran'da Türkiye genelinde olduğu gibi Kayseri'de de eğitimde 4+4+4 dayatmasının neden olduğu olumsuzluklara, okul dönüşümlerine ve eğitimde yaşanan mağduriyetlere dikkati çekmek amacıyla Eğitim-Sen ve KESK'e bağlı sendika üyeleri, demokratik kitle örgütü ve velilerin de katılımıyla basın açıklaması yaptı. Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürünerek yapılan ve emniyet güçlerinin müdahale ya da uyarıda bulunmadığı kitlesel basın açıklaması ile eğitim sistemine ve 4+4+4'e yönelik eleştirilerimiz demokratik şekilde kamuoyu ile paylaşılmıştır."

Sanıkların savunmalarını yaptığı duruşma ise sanık avukatlarından Necmiye Şabbaz'ın vekalet için süre istemesi üzerine ertelendi. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eğitim Sistemini Protesto Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement