"Ekmekte Katkı Maddesi ve Gıda Denetimleri Artarak Sürecek" - Son Dakika
Güncel

"Ekmekte Katkı Maddesi ve Gıda Denetimleri Artarak Sürecek"

"Ekmekte Katkı Maddesi ve Gıda Denetimleri Artarak Sürecek"

Temmuz ayından itibaren gıda katkı maddelerine ilişkin yönetmeliğin yürürlüğe girdiğini hatırlatan Vali Coş, bu yönetmelikle gıdalara ve özellikle ekmeğe konulabilecek katkı maddeleri ve oranlarının kesin olarak belirlendiğini ifade etti.

12.07.2013 00:20  Güncelleme: 00:21

Vali Hüseyin Avni Coş, Valilik Toplantı Salonu'nda Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül, Fırıncılar Odası Başkanı Mahmut Alptekin ve gıda denetçileriyle bir araya gelerek, 1 Temmuz 2013'te yürürlüğe giren Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği ve Buğday Unu Tebliği'nin getirdiği hususlar hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Adana'da ekmek ve unlu mamuller üreten işyerlerinin daha kaliteli ve hijyenik olması için denetimlerin sıklaştırılacağını söyleyen Vali Coş, "Özellikle ilgili odalardan gelen şikayetleri değerlendiriyoruz. Yönetmelik kapsamında yasaklanan maddelerin ekmeklerde kullanılması halinde belirlenen cezaları titizlikle uygulayacağız. Buradan bütün ekmek üreten işyeri sahiplerine seslenmek istiyorum. Halkımızın sağlığının korunması açısından, herkesin yönetmelikte uygun görülmeyen maddeleri ekmeğe koymamasını titizlikle takip edeceğiz. Yürürlüğe gören yönetmeliğe üreticilerimiz mutlaka uymalı" diye konuştu.

Tüketicilerin ve vatandaşların sağlıkları açısından gıda konusunda hayli hassas davrandıklarını ifade eden Vali Coş, "Bu konudaki hassasiyetimiz, yaptığımız denetimlerin sayısından belli oluyor. 2012 yılında 7 bin 87 denetim gerçekleşirken, 2012 yılında denetim sayısı 22 bin 308'e çıktı. Yani üç kat arttı. Denetim sayıları bakımından İstanbul ve Ankara'nın ardından 3. il olarak geliyoruz. 2013'ün ilk 6 ayında 12 bin 500 denetimimiz oldu. Yıl sonuna kadar bu sayının 25 bini geçmesini umuyoruz. Herkesin dürüst satıcı olmasını, sattıkları ürünlerin içeriğini doğru yazmalarını, içeriğinde olmayan maddeleri kullanmamalarını, içeriğinde olan maddeleri de eksik koymamalarını istiyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Ekmekte Katkı Maddesi ve Gıda Denetimleri Artarak Sürecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement