Emlakçı Cinayetine 2 Tutuklama - Son Dakika
Güncel

Emlakçı Cinayetine 2 Tutuklama

Emlakçı Cinayetine 2 Tutuklama

Bursa'da emlakçılık yapan ve 5 bin TL'lik komisyon borcu yüzünden kendisine senet imzalatmak isteyen Fethi Doğan'ı (47), bıçak ve yumruk dabreleriyle öldürüp, daha sonra vicdan azabına dayanamayınca polise teslim olan Yusuf Gürpınar'ın sorgusu...

14.01.2013 15:24

Bursa'da emlakçılık yapan ve 5 bin TL'lik komisyon borcu yüzünden kendisine senet imzalatmak isteyen Fethi Doğan'ı (47), bıçak ve yumruk dabreleriyle öldürüp, daha sonra vicdan azabına dayanamayınca polise teslim olan Yusuf Gürpınar'ın sorgusu tamamlandı. Polis, Gürpınar'ın kendisini iki ev karşılığı cinayete azmettirdiğini öne sürdüğü iş ortağı Osman Danışman'ı da yakaladı. Mahkemeye çıkarılan şüpheliler tutuklandı.

Kastamaonu'da polis memurluğu yaparken görevi kötüye kullandığı gerekçesiyle 2009 yılında meslekten ihraç edilen ve Bursa'da emlakçılık yapan Fethi Doğan, geçen perşembe günü bıçaklanarak öldürüldü. Cinayet, Doğan'dan haber alamayan ailesinin polise yaptığı başvuru sonucu ortaya çıktı. Yapılan incelemede, Doğan'ın en son görüldüğü Yusuf Gürpınar, cuma günü ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Arkadaşı olan Fethi Doğan ile perşembe günü konuştuklarını söyleyen Gürpınar, "İş görüşmesi yapacağını söyleyerek hemen yanımdan ayrıldı. Daha sonra onu ne gördüm ne de konuştum" dedi.

VİCDAN AZABINA DAYANAMAYIP SUÇU İTİRAF ETTİ

Bunun üzerine serbest bırakılan Yusuf Gürpınar, çektiği vicdan azabına dayanamayınca cumartesi sabah polise gelip işlediği cinayeti itiraf etti. Sattıkları bir arsanın komisyonundan Doğan'a 5 bin TL borcu olduğunu, olay günü karşılaştıkları Doğan'ın kendisine zorla senet imzalatmak istediğini ileri süren Gürpınar, kendisine bıçak çeken Doğan'ı elinden aldığı bıçakla yaraladığını, daha sonra da Gürsu İlçesi yakınlarında bir ormanlık alanda bıraktığını söyledi. Cinayette işlediği bıçağı Doğan'ı bıraktığı yerde nasıl yaktığını gösteren Gürpınar, daha sonra tekrar emniyet müdürlüğüne getirildi.

ORTAĞINI DA SUÇLADI

Yusuf Gürpınar ifadesinde iş ortağı Osman Danışman'ı da suçladı. Danışman'ın aralarındaki husumet yüzünden Fethi Doğan'ı öldürmesi için 2 çocuğuna iki ev vaat ettiğini ileri süren Gürpınar, "Benim kadar o da suçludur" dedi. Bunun üzerine gözaltına alınan Osman Danışman suçlamayı kabul etmedi.

Sorgulamaları tamamlanan Gürpınar ve Danışman çıkarldıkları nöbetÇi mahkemece tutuklandı. - Bursa/ Osmangazi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Emlakçı Cinayetine 2 Tutuklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement